Mănâncă, slăbește, bucură-te de viață!

LCHF alimentatie sanatoasa

Vrei să slăbesti 5 kilograme ca să încapi în rochia cu două numere mai mică pe care ți-ai cumpărat-o pentru Revelion?

Vrei să slăbești 50 de kilograme pentru că problemele de sănătate cauzate de greutatea în exces îți pun viața în pericol?

Imaginează-te în cea mai bună formă fizică din viața ta fără să te înfometezi și fără să te epuizezi în sala de forță sau pe terenul de alergare.

Imaginează-ți cum ar fi să mănânci fără să îți cântărești alimentele, fără să numeri caloriile, și cum ar fi să mănânci doar atunci când îți e foame, nu de 7 ori pe zi.

Imaginează-ți cum ar fi să te vezi în oglindă și, în loc să întorci spatele îngrozită de ceea ce vezi, să îți zâmbești și să îți trimiți bezele. Să te bucuri de fiecare compliment pe care îl primești și să știi că toate sunt adevărate.

Imaginează-ți cum ar fi să îți iubești corpul și să fii mândră de fiecare centimetru pe care natura ți l-a pus la dispoziție pentru a-ți trăi viața. Să pășești mândră, încrezătoare și zâmbitoare și să ai atât de multă energie încât o zi să ți se pară prea scurtă pentru câte poți face.

Da, poți fi toate acestea și chiar mai mult. Nici măcar nu e greu. Trebuie doar să îți schimbi percepția despre alimentație și să te hrănești sănătos, cu adevărat sănătos. Cel mai greu pas este să treci peste toate preconcepțiile pe care le ai despre nutriție și să fii deschisă la informații noi. Restul e simplu.

Ce este LCHF?

LCHF este un acronim care definește un concept de nutriție în limba engleză: Low Carb High Fat, concept care în română s-ar traduce: carbohidrați puțini, grăsimi multe.

Unii îi spun dietă, eu îi spun stil de viață. Este un stil de viață cu câteva reguli simple, clare, ușor de implementat și ușor de urmat:

  • mănânci doar proteine, grăsimi naturale și legume,
  • elimini din alimentație tot ce e zahăr sau amidon, inclusiv făina albă, cartofii, orezul, fasolea,
  • mănânci doar atunci când îți e foame,
  • mănânci până te simți sătulă.

Pentru mine LCHF a fost o revelație. Au trecut câteva luni de când am adoptat acest stil de viață și mă simt mai bine ca niciodată.

Stil de viata LCHF legume, proteine, grasimi sanatoase
Low Carb High Fat: Mănânci pe săturate și te menții în formă optimă

Deși n-am avut mari probleme cu greutatea în trecut, tot timpul au existat câteva kilograme încăpățânate care m-au împiedicat să fiu 100% mulțumită de felul în care arăt. Nu mai e cazul să fiu nemulțumită acum.

Aproape tot ce era în plus a dispărut și mă simt în cea mai bună formă fizică și psihică după foarte mulți ani. LCHF a schimbat modul în care privesc nutriția și sunt recunoscătoare că am descoperit o modalitate fiabilă pentru a duce o viață sănătoasă și împlinită.

Acesta e doar începutul drumului. Voi încerca să scriu cât de mult și cât de bine pot pe acest subiect, pentru că vreau din tot sufletul să îi pot ajuta pe cei care se zbat în neputință, zdrobiți de kilogramele în plus, de lipsa de informare și de cinismul companiilor producătoare de alimente procesate, suplimente și medicamente.

Dacă ai o prietenă sau o cunostință pe care informațiile din articol o pot ajuta, trimite-i-l. Nu te costă nimic și poți face un mare bine. Îți va fi recunoscatoare.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *