Rețete naturale pentru îngrijirea tenului

Retete naturale pentru ingrijirea tenului

Natura este o sursă inepuizabilă de soluții pentru problemele tenului. Stresul, poluarea, înaintarea în vârstă, substanțele chimice pe care le folosim zilnic, își pun amprenta asupra tenului. Exită rețete pentru un regim de frumusețe natural, cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor.

Vei descoperi că îngrijirea naturală a tenului e o alternativă pe care merită să o iei în considerare. Fii consecventă și vei vedea rezultatele. Ține minte că atunci când aplici o mască, tenul trebuie să fie perfect curat.

Soluții pentru îndepărtarea punctelor negre

Miere

Încalzește o cantitate mică de miere și aplic-o pe zonele cu probleme. Așteapta 10-15 minute și apoi spală fața.

Bicarbonat de sodiu și apă

Amestecă 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 3 linguri de apă. Masează această soluție pe toată fața pentru câteva minute și apoi clătește cu apă caldă. Hidratează apoi tenul pentru că bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru faptul că usucă pielea.

Suc de lămâie

Folosește felii de lămâie pentru a masa zonele cu puncte negre de două sau trei ori pe zi. Sucul de lămâie ajută la micșorarea porilor și reechilibrează pH-ul pielii.

Mască cu fulgi de ovăz și apă de trandafiri

Macină fulgii de ovăz până când obții o pudră. Amestecă această pudră cu apă de trandafiri. Aplică pasta rezultată pe toată fața și așteaptă 15 minute. Clătește cu apă rece pentru a închide porii proaspăt curățați și pentru a preveni apariția punctelor negre.

Cartofi

Aceștia pot fi folosiți pentru a trata multe probleme ale pielii cum ar fi coșurile, ridurile și punctele negre. Aplică felii de cartofi direct pe zonele cu probleme.

Măști naturale pentru ten gras

Mască cu capșuni și lămâie

  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură de miere
  • 2-3 căpșuni

Amestecă toate ingredientele în blender, aplică pe toată fața, așteaptă 10 minute și îndepartează apoi masca cu ajutorul unui prosop rece sau fierbinte. Clatește fața cu apă rece la final.

Mască cu castravete și iaurt

  • 1 castravete mic
  • 1 lingură de iaurt simplu

Curăță castravetele de coajă și semințe, amestecă-l cu iaurtul în blender până când obții o pastă fină. Aplică pe fața, evitând zona ochilor. Lasă să acționeze timp de 15 minute și apoi îndepărtează masca cu apa calduță.

Mască cu mar și miere

  • 1 jumătate de măr
  • 1 lingură de miere

Decojește mărul și curăță-l de semințe. Amestecă-l bine în blender împreuna cu mierea. Aplică masca pe întreaga față și lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Clătește cu apă caldă.

Măști naturale pentru ten mixt

Mască de trandafiri

  • 6 petale de trandafir (optional)
  • 2 linguri de apă de trandafiri
  • 1 lingură de iaurt natural la temperatura camerei
  • 1 lingură de miere lichidă (ca să obții o miere lichidă, încalzește-o câteva secunde la baie de aburi)

Înmoaie petalele de trandafir și apoi zdrobește-le într-un bol. Adaugă apa de trandafiri, iaurtul și mierea. Amestecă bine toate ingredientele și aplică masca pe față. Las-o să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește.

Mască cu cocos și ananas

Încalzește puțin laptele de cocos, amestecă ingredientele, aplică pe față, lasă să acționeze 10 minute și clătește.

Măști naturale pentru ten sensibil

Mască cu iaurt și fulgi de ovăz

Această mască este ideală pentru a calma pielea iritată, crăpată sau arsă de soare. Poate fi folosită pentru toate tipurile de ten cu mici modificări. Pentru ten gras, adaugă câteva picături de suc de lămâie, iar pentru tenul uscat adaugă o lingură de miere.

Amestecă ingredientele, aplică pe toata fața, lasă să acționeze 10-15 minute și apoi șterge masca cu ajutorul unui prosop fierbinte.

Mască cu avocado și ulei de măsline

Amestecă ingredientele, aplică masca, las-o să acționeze 5 minute. Îndepărtează masca cu un prosop moale din bumbac.

Măști naturale pentru ten uscat

Mască cu miere și avocado

  • 1/2 avocado
  • 1 lingură de miere

Pasează fructul de avocado și amestecă-l cu mierea. Aplică pe față și așteaptă 10 minute. Clătește cu un prosop înmuiat în apă rece.

Mască cu miere și fulgi de ovaz

Amestecă bine toate ingredientele până când obții o pastă consistentă. Aplică masca pe față și pe gât, las-o să acționeze 10-15 minute și apoi clatește-o cu apă călduță.

Măști naturale pentru fermitate și reîmprospătare

Mască cu mar și germeni de grâu

  • 1 lingură de piure de mere (sau bucați de mere)
  • 1 lingură de germeni de grâu

Pasează ingredientele într-un blender, aplică pe față, lasă să acționeze 10-15 minute și apoi clătește.

Mască cu avocado și morcov

  • 1/4 avocado pasat
  • 1/4 morcov fiert și pasat
  • 1 lingură de frișcă lichidă (cu conținut ridicat de grăsime, fără alte adaosuri)
  • 1 ou (bătut)
  • 1 lingură de miere

Amestecă foarte bine toate ingredientele, până când obții o pastă fină. Aplică pe față și gât și lasă masca să acționeze 10-15 minute. Clatește cu apă rece.

Mască cu ulei de trandafiri și miere

Amestecă ingredientele, aplică pe față și gât cu ajutorul degetelor. Relaxează-te timp de 15 minute și apoi clatește cu apă călduță.

Mască cu banană

Într-un bol, bate oul și adaugă iaurtul, uleiul de jojoba, mierea și argila până când obții un amestec cremos. Adaugă banana pasată foarte bine. Aplică pe întreaga față și masează ușor. Las-o să acționeze 10-15 minute și apoi îndeparteaz-o cu ajutorul unui prosop înmuiat în apă caldă. După ce ai îndepărtat complet masca, folosește o loțiune tonică și apoi hidratează tenul.

Mască cu alge marine

Amesteca bine ingredientele până când obții o pastă fină. Aplică masca pe față și gât, masează ușor și las-o să acționeze 5-10 minute. Îndepărteaz-o cu un prosop înmuiat în apă caldă. Tonifică și hidratează ca de obicei.

Cremă cu ghimbir

Încalzește cuptorul la temperatură mică. Răzuiește mărunt ghimbirul și stoarce-l până obții 1/8 de linguriță de suc. Amestecă toate ingredientele într-un vas de sticlă și pune-le la cuptor până când se topește untul de cacao și toate ingredientele sunt încorporate.

Toarnă amestecul într-un recipient curat și uscat, cu capac, și păstrează-l într-un loc rece și uscat. Pentru un plus de relaxare poți adăuga în cremă câteva picaturi de ulei esențial de portocale.

Citește mai mult:

 Tu ce rețete naturale folosești pentru îngrijirea tenului?