Cum mi-am scos henna din păr (din greșeală)

Multe dintre marile invenții ale omenirii se datorează unor accidente mai mult sau mai puțin nefericite. E și cazul minusculei mele descoperiri care te poate ajuta în cazul în care vrei să scapi de henna din păr:

Înlătură henna din par fără decolorare chimică

Henna e o vopsea permanentă care nu doar se depune pe firul de par, ci fuzionează cu keratina. Acest fapt o face aproape imposibil de îndepărtat.

Nefericitul eveniment la care vreau să mă refer a avut loc după o săptămână de la cea mai recentă colorare cu henna. Pentru un tablou complet trebuie să îți dau și rețeta pe care o folosesc în prezent. S-ar putea ca metoda aceasta să nu se aplice și altor tipuri de henna.

Pentru vopsirea părului am folosit henna roșcat de la MAYAM în combinație cu pudră de roibă. E un amestec pe care îl folosesc de mulți ani, așa că nu a influențat pățania ce a urmat.

În seara respectivă, în timpul dușului, am zărit pe o poliță din baie săpunul cu sulf. Îl țin mereu la îndemână, nu doar pentru că mă ajută să rezolv multe probleme ale pielii, ci și pentru că îl folosesc pentru dezinfectarea mâinilor.

Nu cumpăr niciodată geluri sau săpunuri antibacteriene din supermarket pentru că multe dintre ele usucă excesiv pielea și îi distrug bariera protectoare.

Mirosul nu mă mai deranjează la fel de mult ca la început, așa că m-am gândit că și scalpul meu ar putea beneficia de un tratament cu sulf.

Am făcut spumă în mâini (niciodată să nu te speli direct cu săpunul pe păr pentru că pot rămâne reziduuri în cuticula firului de par) și mi-am masat îndelung scalpul. Pentru un tratament mai eficient am lăsat săpunul să acționeze până când am terminat dușul (cam 15 minute).

Când m-am clătit, spre surprinderea mea, spuma era roșiatică. N-am mai pățit așa ceva de când obișnuiam să mă vopsesc chimic. 

După ce mi-am revenit din șoc, am realizat că tocmai mi-am scos din par o parte din henna. Nu era prima dată când foloseam săpun să mă spăl pe cap, dar a fost prima dată când l-am lăsat să acționeze atât de mult timp. 

Habar nu am dacă scalpul meu s-a bucurat de tratamentul cu sulf sau nu. Singurul lucru pe care îl mai țin minte e dâra de spumă roșiatică prelingându-se agale spre scurgerea din baie.

Ce am învățat din experiență? Niciodată să nu mai las spumă de săpun în păr. 

Ce poți învăța tu? Dacă ți-ai colorat recent părul cu henna și nu îți place ceea ce a ieșit, încearcă tratamentul pentru scalp cu săpun cu sulf . Poate ai noroc și după câteva „tratamente” intensive scapi de henna. De mătreață îți garantez că vei scăpa.

P.S. Nu uită că după ce te speli cu orice fel de săpun pe cap să te clătești foarte bine cu apă cu puțin oțet.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *