7 uleiuri esențiale pentru părul tău

7 uleiuri esentiale pentru par

Uleiurile esențiale sunt folosite pe scară din ce în ce mai largă în rețetele produselor cosmetice.

Suntem bombardate de reclame la șampoane, balsamuri, tratamente pentru păr în care s-au adăugat (cel puțin teoretic) uleiuri esențiale.

Știm oare ce cantitate de ulei esențial conține un anumit produs?

Știm ce calitate are uleiul respectiv?

Știm cum și de unde a fost extras?

Răspunsul la aceste întrebări este în cele mai multe cazuri “Nu”. În plus, o cantitate infimă de ulei esențial într-o rețetă care conține sulfați, parabeni, conservanți, coloranți, siliconi și multe alte ingrediente ale căror nume este imposibil de pronunțat, este echivalentul cosmetic al zicalei “frecție la picior de lemn”.

Multe dintre uleiurile esențiale se pot folosi în rețete cosmetice făcute acasă. Pot ajuta în tratarea unor probleme ale scalpului având ca bonus faptul că majoritatea au un miros foarte plăcut. Dacă te temi să experimentezi cu propriile rețete, îți poți îmbogăți produsele tale cosmetice preferate cu câteva picături de ulei esențial.

Uleiuri esențiale pentru păr

1. Ulei esențial de lavandă:

Este recunoscut nu doar pentru parfumul său minunat, ci și pentru că este benefic pentru păr. Ajută la combaterea mătreții, la tratarea mâncărimii scalpului și la prevenirea căderii părului (cauzată de agenți patogeni). Un masaj zilnic cu un amestec de uleiuri care conține și ulei esențial de lavandă stimulează creșterea părului.

2. Ulei esențial de mușetel:

Mușetelul este un calmant recunoscut și, de aceea, uleiul esențial extras din această plantă este cel mai bun pentru calmarea scalpului iritat. Poate fi folosit și în amestecuri de uleiuri pentru combaterea mătreții. Dacă nu găsești ulei esențial de mușetel, poți folosi extract de mușețel.

3. Ulei esențial de mentă:

Uleiul esențial de mentă stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului ajutând la hrănirea rădăcinilor și, in consecință, ajută la creșterea părului. Este plăcut și răcoritor. După un masaj cu acest ulei esențial vei simți furnicături la nivelul scalpului. Este dovada eficienței lui în stimularea fluxului sanguin.

4. Ulei esențial de rozmarin:

Ajută la creșterea părului, la combaterea mătreții și la calmarea mâncărimilor la nivelul scalpului. Pentru că stimulează foliculii, uleiul esențial de rozmarin este recomandat celor care își doresc un păr rezistent, sănătos și lung.

5. Ulei esențial de Tea Tree:

Este un excelent hidratant, antimicotic și antibacterian. Deblochează glandele sebacee și încurajează producția naturală de sebum. Uleiul esențial de Tea Tree curăță scalpul de celulele moarte și ajută în combaterea mătreții.

6. Ulei esențial de lămâie:

Este recomandat în special pentru părul gras. Uleiul esențial de lămâie ajută la eliminarea paraziților și la combaterea mătreții.

7. Uleiul esențial de smirnă:

Uleiul esențial de smirnă ajută la tratarea scalpului uscat și la combaterea mătreții. Stimulează glandele sebacee pentru echilibrarea producției de sebum.

Multe dintre uleiurile esențiale pot fi folosite și pentru parfumarea părului. Dilueaza uleiul tau esențial preferat și apoi pune câteva picături din acest amestec pe pieptene sau pe perie. O variantă alternativă este să folosești câteva picături din acest amestec în ultima apă cu care îți clătești părul.

Aplicând oricare dintre aceste metode te asiguri că părul tău miroase frumos și beneficiaza de un tratament de hrănire.

Ai multe uleiuri esențiale din care să alegi: lavandă, santal, iasomie, trandafir, bergamotă, grapefruit, portocală, ylang-ylang, vanilie, etc. Le poți combina după preferință și astfel ai la dispoziție o mulțime de parfumuri naturale pentru păr.

Uleiurile esențiale pe care eu le prefer (până acum) sunt: lavandă, tea tree, (pentru piele și păr), mentă și rozmarin (pentru păr).

Avertisment:

  • Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și nu se recomandă utilizarea lor în stare pură. Excepție fac uleiul esențial de lavandă și cel de tea tree.
  • Folosește uleiuri de bază pentru a le dilua: ulei de măsline, jojoba, cocos, migdale, avocado, struguri, argan, susan.
  • Nu folosi o concentrație mai mare de 1%
  • Alege doar uleiuri de foarte bună calitate.
  • Fă un test pe piele înainte de a le utiliza în mod frecvent.
  • Nu le lăsa la îndemâna copiilor.
Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *