Frumusețe minimalistă ✽ Cum să fii frumoasă cu bani puțini

Frumusețe minimalistă frumoasă cu bani puțini

Ritualul de frumusețe poate fi simplu sau complicată scump sau accesibil ca preț, inutil sau eficient. Pentru mine e simplu, accesibil și eficient, adică minimalist.

Acum.

Nu a fost mereu așa. Au fost vremuri în care lună de lună devoram tot ce apărea nou pe piața de produse cosmetice, iar Cosmo era Biblia frumuseții. Nimic altceva nu conta.

Am cheltuit prea mulți bani pe vise și iluzii până când m-am trezit și am înțeles că visele mele erau, de fapt, coșmaruri. Coșmaruri pentru buget și pentru frumusețe.

Am căzut pradă campaniilor de marketing care vând, nu un produs, ci un ideal. Un ideal la care aspirăm, ni-l dorim și facem tot ce ne stă în putință să îl atingem.

Secretul pe care nu îl spune nimeni?

Nu vom atinge niciodată acel ideal, dar cheltuim mult amăgindu-ne. Nu e vorba doar de bani, ci și de timp, energie și echilibru psihic. Multe femei suferă, se consumă, se stresează pentru că nu sunt suficient de frumoase. Toate aceste resurse sunt demne de o cauză mai bună.

Chipurile seducătoare care îți zâmbesc de pe copertele revistelor sau din reclamele de la televizor nu sunt așa pentru că posesoarele lor s-au trezit dimineața și s-au spălat cu un anume săpun sau șampon.

Vedetele care fac reclamă unor produse nici măcar nu le folosesc personal, iar fetele care fac reclamă unor creme antirid au 16-20 de ani.

Totul e construit pentru a ne face să consumăm cât mai mult. Unii se îmbogățesc iar tu ești într-o continuă căutare a unei perfecțiuni care nu există.

Nu mă crezi? Îți propun un exercițiu:

Du-te în baie și fă inventarul tuturor produselor cosmetice pe care le ai pe rafturi: șampon, balsam, mască de păr, gel, spumă, fixativ, ceară, gel de duș, cremă de corp, exfoliant pentru corp, spumă de baie, cremă de mâini, de picioare, loțiune tonică, apă micelară, demachiant, cremă de zi, de noapte, măști pentru ten, exfoliant pentru față, etc. Treci apoi la produsele de machiaj și lacurile de unghii.

Fă o listă în care să le incluzi pe toate și apoi calculează cât costă. Care e totalul?

Acum uită-te în oglindă. Arăți ca fata de pe coperta Cosmo? Sunt convinsă că nu. Asta nu înseamnă că nu ești frumoasă, ci doar că nu ai la dispoziție echipa de stiliști și de designeri care muncesc pentru o copertă de revistă și nici bugetul aferent.

Nu ai nevoie de toate acele produse pentru a fi frumoasă. Simplificând ritualul de frumusețe faci economie și câștigi ceva mult mai prețios: timp.

Frumusețe minimalistă în 5 pași

frumusețe produse cosmetice machiaj

1. Scapă de produsele pe care nu le folosești sau care au expirat

Verifică etichetele și aruncă tot ce a depășit termenul de valabilitate. Nu are sens să păstrezi ceva ce îți poate face mai mult rău decât bine. La fel, dacă nu ai folosit un produs în ultimele 6 luni, înseamnă că nu ai nevoie de el. Donează-l cuiva care chiar are nevoie.

2. Nu cumpăra mai mult de un produs cosmetic pentru un anumit scop

Nu poți folosi două șampoane simultan. Limitează-te la unul singur și cumpără altul doar când se termină. Dacă ai un singur gel de duș nu mai pierzi vremea dimineața hotărându-te pe care să îl folosești.

3. Alege produse multifuncționale

Cu cât mai multe funcții îndeplinește un produs, cu atât mai ușor îți va fi să îl introduci în rutina zilnică.

Citește: 6 întrebuințări ale balsamului fără silicon

4. Folosește produse naturale care să înlocuiască variantele din comerț

Chiar ai nevoie de exfoliant cumpărat când ți-l poți face tu cu câteva ingrediente din bucătărie și un strop de imaginație?

Citește: 10 produse cosmetice din bucătărie

5. Nu schimba produsele cosmetice săptămânal

Ai impresia că o cremă nu dă rezultatele pe care ți le dorești? N-o schimba imediat. Dacă nu îți provoacă reacții alergice, dă-i timp pielii să se obișnuiască cu noua rutina. E valabil și pentru scalp. Corpul nostru are o capacitate uimitoare de adaptare la condiții noi, dar are nevoie de timp pentru a o face.

Frumusețe minimalistă în varianta naturală

După mulți ani în care am folosit multe produse naturale pentru îngrijirea corpului sunt imună la toate promisiunile industriei cosmetice. Asta nu înseamnă ca nu mai folosesc deloc produse cosmetice, ci că le aleg cu grijă studiind în primul rând beneficiile, nu căzând pradă campaniilor de marketing.

Frumusețea nu se găsește în paginile revistelor și nici în vitrinele strălucitoare ale magazinelor care vând iluzii produse cosmetice. Ea este rezultatul unei vieți sănătoase și echilibrate.

Nu contează neapărat cu ce te ungi pe față, contează să mănânci sănătos, să faci mișcare, să dormi suficient și să elimini stresul inutil din viața ta.

Decât să cumperi o cremă de față cu 300-400 de lei și să mănânci covrigi o lună, mai bine mănânci carne cu salată în fiecare zi și folosești ulei de măsline pentru față. Vei avea rezultate mult mai bune.

Frumusețe minimalistă cu 7 produse

Ingrijire naturala ten

Dacă vrei să îți simplifici rutina de îngrijire, o poți face folosind doar 7 produse:

Săpun

Un săpun bun din ingrediente naturale poate fi folosit pentru a te spăla pe mâini, pe scalp și pe corp. Alege-l în funcție de tipul tău de piele.

Daca ai pielea uscată sau sensibilă, un săpun cu lapte de capră o hidratează și o protejează. Pentru un ten gras, acnee sau mătreață, săpunul cu sulf, curăță și dezinfectează eficient. Evită săpunurile convenționale din supermarket care sunt pline de chimicale și care usucă pielea.

Oțet de mere

Oțetul de mere e ideal pentru clătirea părului după spălarea cu săpun și în rețeta de loțiune tonică naturală.

Ulei de jojoba

Pentru că e asemănător sebumului uman, uleiul de jojoba hrănește și protejează pielea. Poate fi folosit pentru față, corp, mâini, scalp și par.

Citește mai mult despre acest ulei: Uleiul de jojoba – Un dar neprețuit al naturii pentru frumusețea ta

Dacă te simți aventuroasă și vrei să încerci ceva inedit, îți recomand să îți prepari un Balsam hrănitor cu grăsimi animale și vitamine pentru o piele de invidiat pe care să îl folosești în locul uleiului.

Ulei esențial

În funcție de tipul tău de piele, alege un ulei esențial pe care să îl amesteci cu uleiul de jojoba. Mie îmi place uleiul esențial de lavandă pentru că poate fi folosit și nediluat (dacă apare vreun coș pe undeva) și pentru că miroase frumos.

Despre uleiuri esentiale: 7 uleiuri esențiale pentru părul tau

Dacă ai o piele prea sensibilă pentru a folosi uleiuri esențiale, încorporează mierea în rutina ta zilnică de îngrijire: Mierea ✽ Elixirul care îți luminează fața

Vitamina E 

O vitamină esențială pentru piele. Se găsește sub formă de ulei și o poți amesteca cu uleiul de jojoba sau o poți folosi seara în locul cremei pentru ochi.

Extract din sâmburi de grapefruit

Pe lângă faptul că e antibiotic, antiviral și dezinfectant, extractul din sâmburi de grapefruit conține vitamina C. Un serum cu vitamina C face gaură în buget, extractul din sâmburi de grapefruit nu. Masează câteva picături pe fața curățată și umedă înainte de a folosi uleiul de jojoba sau balsamul hidratant.

Folosește-l ca tratament localizat pentru a trata acneea. Când simți că îți apare un coș pe față, aplică o picătură de extract din sâmburi de grapefruit pe zona respectivă de două ori pe zi.

Citește mai mult despre el: Extractul din sâmburi de grapefruit ✽ Farmacia ta de buzunar

Glicerină vegetală

Glicerina vegetală poate fi folosită în foarte multe rețete cosmetice datorită proprietății ei de a reține apa, menținând astfel nivelul optim de hidratare a pielii.

O rețetă care folosește glicerina vegetală: Hidratare naturală din cap până în picioare.

Pentru mine aceste produse sunt baza îngrijirii zilnice. Ele pot fi folosite ca atare sau combinate pentru a răspunde tuturor nevoilor mele. Nu îmi trebuie mai mult. Am eliminat tot ce era inutil, tot ce îmi aglomera baia și viața.

În plus, găsesc în cămară și în frigider o mulțime de produse cosmetice naturale cu care să mă joc. Simplitatea are un farmec aparte care mă atrage.

Tu crezi că poți scăpa din capcana publicității?

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *