Eu am ales henna pentru vopsirea părului. Tu?

Au trecut mulți ani de când folosesc henna pentru nuanțarea părului. Am făcut atunci o alegere și acum sunt convinsă, mai mult decât oricând, că a fost cea bună. Obișnuiam să îmi vopsesc părul o dată pe lună.

Am încercat tot ce se putea găsi pe piața românească, de la cele mai renumite branduri, la nume obscure.

Toate m-au dezamăgit.

Am ajuns să nu mai suport mirosul înțepător de amoniac, rădăcinile crescute, faptul că nuanța dispărea treptat cu fiecare spălare. În plus, părul era veșnic tern și uscat, a început să cadă într-un ritm alarmant iar firul de păr era din ce în ce mai subțire. Trebuia să schimb ceva.

M-am documentat și am descoperit henna. Pot spune că mi-a schimbat viața. Capul meu nu mai e un combinat chimic, părul e mai rezistent și strălucitor, iar nuanța e naturală.

Nu mai cade în exces, dar nu pot atribui acest lucru exclusiv colorării cu henna. Stilul de viață și alimentația au un aport uriaș la felul în care arată și se comporta părul.

Ce trebuie să știi despre henna

colorare păr cu henna

Nu toate tipurile de henna sunt la fel. În comerț găsim multe sortimente, însă trebuie să fim atente la ce alegem. Citește etichetele.

Henna e doar de culoare roșie. Pentru obținerea de alte nuanțe se amestecă cu cassia, indigo sau alte plante care eliberează pigmenți naturali.

Dacă pe eticheta produsului pe care dorești să îl cumperi apar alte ingrediente, fii foarte atentă. Acestea pot provoca reacții alergice și îți pot afecta negativ părul.

Din fericire, există și pe piața românească produse în care putem avea încredere, așa că avem posibilitatea de a folosi henna de cea mai bună calitate.

Colorarea părului cu henna

 • Henna nu schimbă radical culoarea părului ci doar îi adaugă o nuanță roșiatică
 • Culoarea obținută inițial se estompează după câteva zile
 • Se depune pe firul de păr fără a împiedica hidratarea
 • Fă întotdeauna un test pentru a vedea ce culoare vei obține
 • Procesul de aplicare a pastei de henna pe păr este unul de durată. Asigură-te că ai suficient timp la dispoziție. (8-10 ore)
 • Henna este o vopsea permanentă. Există soluții pentru îndepărtarea ei, însă rezultatele nu sunt întotdeauna cele dorite. Citește și articolul Cum mi-am scos henna din păr (din greșeală).
 • Alege henna de cea mai bună calitate (BAQ – Body Art Quality). Aceasta poate fi aplicată fără probleme chiar și pe părul recent vopsit chimic.

Poate pentru tine nu e o decizie ușor de luat, însă chiar merită să analizezi alternativa. Eu nu cred că voi mai apela vreodată la vopseaua convențională.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

3 comentarii

 1. Aici gasesti o redare a nuantei parului meu colorat cu henna. Acum este putin mai deschis la culoare pentru ca am invatat sa aplic pasta de henna doar la radacina, insa nuanta este aceeasi.

 2. Henna e foarte buna pentru par. Dincolo de faptul ca il vopseste ii da o stralucire aparte. Am avut o perioada in care imi nuantam parul cu henna si imi placea mult efectul. Acum nu-mi mai doresc nuantare, dar din cand in cand o folosesc ca o "masca" pentru stralucire. Nu pui niste imagini sa iti vedem culoarea parului ?:D

 3. Buna,

  Imi plac foarte mult articolele scrise de tine, documentate si pe intelesul tuturor. Am apreciat in special articolul despre spalarea corecta a parului.

  Si noi am ales henna din India. Este important sa ai o henna de buna calitate si sa intelegi cum trebuie aplicata, cum actioneaza pe diverse tipuri de par pentru a avea o experienta pozitiva. Pe http://www.hennaromania.ro se gaseste acum si in Romania henna din India, impreuna cu poze si sfaturi si imi doresc ca si tine ca mai multa lume sa aprecieze cu adevarat beneficiile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *