Eu am ales henna pentru vopsirea parului. Tu?

Henna pentru colorarea naturala a parului
Au trecut mai mult de doi ani de cand folosesc henna pentru nuantarea parului. Am facut atunci o alegere si acum sunt convinsa, mai mult decat oricand, ca a fost cea buna. Obisnuiam sa imi vopsesc parul o data pe luna.

Am incercat tot ce se putea gasi pe piata romaneasca, de la cele mai renumite branduri, la nume obscure.

Toate m-au dezamagit.

Am ajuns sa nu mai suport mirosul intepator al chimicalelor, radacinile crescute, faptul ca nuanta disparea treptat cu fiecare spalare. In plus, parul era vesnic tern si uscat si a inceput sa cada intr-un ritm alarmant. Trebuia sa schimb ceva.
 
M-am documentat si am descoperit henna. Pot spune ca mi-a schimbat viata. Capul meu nu mai e un combinat chimic, parul e mult mai rezistent si stralucitor, iar nuanta e naturala.

Ce trebuie sa stii despre henna

Nu toate tipurile de henna sunt la fel. In comert gasim acum multe sortimente, insa trebuie sa fim atente la ce alegem. Citeste cu atentie etichetele.
 
Henna e doar de culoare rosie. Pentru obtinerea de alte nuante se amesteca cu cassia, indigo sau alte plante care elibereaza pigmenti naturali.
 
Daca pe eticheta produsului pe care doresti sa il cumperi apar alte ingrediente, fii foarte atenta. Acestea pot provoca reactii alergice si iti pot distruge parul.
 
Din fericire, exista si pe piata romaneasca produse in care putem avea incredere, asa ca avem posibilitatea de a folosi henna de cea mai buna calitate.
 
Vezi si varianta video:
 

Ce trebuie sa stii despre vopsirea parului cu henna

  • Henna nu schimba radical culoarea parului ci doar ii adauga o nuanta rosiatica
  • Se depune pe firul de par fara a impiedica hidratarea
  • Fa intotdeauna un test pentru a vedea ce culoare vei obtine
  • Procesul de aplicare a pastei de henna pe par este unul de durata. Asigura-te ca ai suficient timp la dispozitie. (8-10 ore)
  • Henna este o vopsea permanenta. Exista solutii pentru indepartarea ei, insa rezultatele nu sunt intotdeauna cele dorite.
  • Alege henna de cea mai buna calitate (BAQ – Body Art Quality). Aceasta poate fi aplicata fara probleme chiar si pe parul recent vopsit chimic.
Poate pentru tine nu e o decizie usor de luat, insa chiar merita sa analizezi alternativa.
 
Citeste mai mult:

S-ar putea să îți placă și: