Decolorează-ți părul folosind ingrediente naturale

decolorarea naturală a părului

Dacă vrei să îți deschizi culoarea părului cu câteva nuanțe sau dacă vrei să îi adaugi reflexe strălucitoare, apelează la decolorarea naturală a părului.

Pe lângă faptul că îți protejezi părul, rezultatul e subtil și nu se obține dintr-o singură aplicare. În acest fel, ești protejată de dezastrele care se întâmplă uneori când apelezi la decolorarea chimică.

Bineînțeles că nu există soluții naturale pentru a transforma un păr închis la culoare în blond platinat, însă eu nu mi-am dorit niciodată asta, așa că, pentru mine, varianta naturală e cea mai bună.

În plus, dacă ai de ales un parfum pentru părul tau ce ai alege între amoniac și miere cu scorțișoară?

 Ingrediente pentru decolorarea naturală a părului:

  • 1 lingură miere
  • 2 linguri scorțișoară măcinată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 6 linguri apă (preferabil apă distilată)

Dizolvă mierea în apă, adaugă restul ingredientelor până se formează o pastă pe care o aplici pe părul umed. Acoperă capul cu o cască de duș și așteaptă câteva ore.

În primele minute s-ar putea să simți o ușoară iritație sau mâncărime la nivelul scalpului. E doar scorțișoara. Nu te îngrijora pentru că trece repede. În cazul în care ai făcut un test înainte și nu ți-a afectat pielea, nu ar trebui să ai nici o problemă.

Dacă nu trece, clătește părul și caută altă soluție pentru decolorare. După scurgerea timpului, spală părul așa cum o faci de obicei.

Dacă ai părul lung și vrei să decolorezi doar vârfurile, împarte-l în două cozi și aplică masca din belșug pe toată lungimea lor. Bagă apoi fiecare coadă în câte o pungă de plastic și leagă-le bine pornind de jos în sus. Așa poți sta mai multe ore cu masca și nu trebuie să îți faci griji pentru faptul că e prea lichidă și curge.

Folosește această rețetă în fiecare săptămână până când ești mulțumită de nuanța părului tău.

Ingrediente decolorarea naturală a părului

De ce funcționează?

Mierea, uleiul de măsline și scorțișoara conțin peroxid de hidrogen în formă naturală. Pentru miere e necesară diluarea acesteia în apă în proporție de 1 la 6 pentru a elibera peroxid de hidrogen. Poți înlocui scorțișoara cu cardamom, dacă preferi. Cardamomul conține și el peroxid de hidrogen.

Precauții:

  • Scorțișoara poate irita pielea așa că, fă un test înainte.
  • Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Unele tipuri de miere lasă reziduuri care necesită folosirea șamponului pentru a le îndepărta.
  • Dacă vrei să adaugi alte ingrediente la rețeta de bază, asigură-te că nu conțin vitamina C. Aceasta reacționează cu peroxidul de hidrogen și îl neutralizează.
  • Amestecul e destul de lichid. Ai grijă să nu curgă.

Concluzii:

Încearcă această metodă alternativă pentru decolorarea părului. Nu are rezultate spectaculoase după prima aplicare și nici nu este foarte comod de utilizat, dar este o variantă sănătoasă pentru părul tău. 

Dacă vrei să vezi ce am obținut eu după aplicarea măștii citește: Decolorarea naturală a părului: înainte și după

Nu îți distrugi nici părul și nici bugetul, iar mirosul de miere și scorțișoară se potrivește perfect cu atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

47 de comentarii

  1. Eu am folosit doar cu apa distilata pentru ca substantele chimice din apa de la robinet pot afecta eliberarea peroxidului din miere.

  2. se obtin rezultate si cu apa simpla de la robinet? sau e neaparat sa fie distilata?

  3. Este suficient. Singurul lucru neplacut in legatura cu decolorarea naturala este faptul ca e subtila si necesita multe aplicari pentru a obtine diferente majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *