Mască super hidratantă pentru păr strălucitor

Ne place să abuzăm de podoaba noastră capilară (vopsit, decolorat, placă, uscător, ondulator, tapat, etc.). Vara e bătut de soare soarele și vânt, iarna îngheață sau se freacă de căciuli și fulare. De aceea are nevoie de o îngrijire specială, de o mască super hidratantă care îți răsfață părul și îl face mătăsos, moale și strălucitor.

Principiul care stă la baza acestui tratament intensiv e simplu: se ia un balsam normal și i se adaugă ingrediente care îi sporesc capacitatea de a hidrata părul.

E un fel de balsam pe steroizi pentru recuperare rapidă. Folosește-o de câte ori simți că părul tău este uscat și deteriorat. E ideală după vopsire sau decolorare, după concedii la mare sau după după baie în piscină.

Rețetă mască super hidratantă pentru păr:

mască super hidratantă pentru păr ingrediente

Amestecă ingredientele și aplică masca pe părul proaspăt spălat și încă umed. Acoperă capul cu o cască de duș și cu un prosop sau o eșarfă/căciulă. Dacă poți, lasă masca să acționeze peste noapte. Dacă nu, așteaptă cel puțin o oră și apoi clătește foarte bine părul.

Dacă o aplici regulat te poate ajuta să eviți apariția vârfurilor despicate. Vei putea să îți păstrezi mai mult din lungimea părului pentru a avea o podoabă capilară așa cum ți-o dorești.

Mențiuni:

Alege un gel de aloe cât mai aproape de varianta naturală. Ideal este gelul proaspăt din frunză de aloe vera. E unul dintre motivele pentru care merită să ai o plantă de aloe vera în ghiveci.

Dacă nu ai la îndemână aloe vera proaspătă sau gel 100% natural, e ok să folosești o variantă mai accesibilă. Asigură-te că nu conține alcool și că procentul de aloe vera e peste 90%. 

Pentru un plus de răsfăț pentru părul tău, poți adăuga în amestec câteva picături de glicerină (maxim 5%) și o linguriță de ulei de cocos topit sau ulei de măsline.

Unele balsamuri funcționează mai bine decât altele în această rețetă. Găsește cea mai bună variantă pentru tine. Nu renunța după primul eșec.

Experimentează până când găsești soluția ideală pentru părul tău.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

2 comentarii

  1. Dupa aproximativ 3 saptamani de stat la mare , avand parul lung si cret , am crezut ca singura mea solutie este sa ma tund scurt . Era foarte uscat si ajunsesem in punctul in care nu-l mai puteam descalci nici macar cu balsam . Am inceput sa caut pe internet solutii si asa am dat de blog-ul tau . Masca aceasta chiar face minuni ! Multumesc tare mult si felicitari pentru toate postarile , sunt foarte folositoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *