Colorarea părului cu henna: avantaje și dezavantaje

Henna oferă multe beneficii părului și de aceea este alegerea multor femei din întreaga lume. Cu toate acestea nu e o soluție universală pentru absolut toate femeile care își vopsesc părul.

Ceea ce e avantaj pentru unele, poate fi dezavantaj pentru altele și invers. Vezi mai jos care sunt avantajele și dezavantajele colorării naturale cu henna și decide dacă e ceva ce ți se potrivește.

Avantajele nuanțării părului cu henna

Un păr mai rezistent

Moleculele de pigment pătrund în cuticula părului și fuzionează cu keratina. Acest proces face că părul să fie mai puternic, dar face și îndepărtarea ei aproape imposibilă.

În același timp, îmbracă firul de păr și acoperă zonele în care cuticula e fragilă, adăugând un strat protector fără să sigileze firul de par și astfel să oprească hidratarea lui din exterior.

Un păr mai neted și mai strălucitor

După cum am menționat mai sus, henna îmbracă firul de par, făcându-l mai strălucitor. Pentru că aderă la zonele degradate, le repară și astfel părul este mai neted și rezistă mai ușor la pieptănat și coafat.

O culoare care nu își pierde ușor din intensitate

Știm cât de repede se ofilesc nuanțele vopselelor convenționale în urma spălărilor repetate. Nuanța obținută prin colorare cu henna rămâne mult timp în păr.

Bineînțeles că și nuanțele obținute cu henna pălesc în timp, dar viteza de decolorare este mult mai lentă. Se evită astfel și aspectul neplăcut al rădăcinilor crescute.

Absența chimicalelor toxice

Poate e cel mai mare avantaj al colorării cu henna. Pe lângă faptul că distrug părul, vopselele convenționale pot cauza arsuri și iritații la nivelul scalpului și pot provoca reacții alergice.

Dezavantajele nuanțării părului cu henna

păr roșcat vopsit cu henna

Procesul de aplicare

Nu e ușor să aplici singură henna. Poate fi o afacere murdară la propriu. În timp, te obișnuiești și nu ți se mai pare atât de complicat.

Durata de expunere la pigment

Pentru că pigmentul se eliberează și se depune în mod natural, durata de păstrare a amestecului de henna pe păr variază între 4 și 12 ore.

Experimentele

Trebuie să găsești formulă ideală pentru tine, amestecul perfect, timpul de expunere la pigment, metode de clătire. Acest proces e unul de mai lungă durată. Trebuie însă să știi că, indiferent de câte experimente faci, nu poți obține exact aceeași culoare de fiecare dată.

Henna usucă părul

Henna acționează că și un tratament cu proteine și de aceea usucă părul. După colorarea cu henna, este foarte important să hidratezi părul în profunzime.

Gama limitată de nuanțe

Când folosești henna trebuie să știi la ce să te aștepți. Nu vei obține niciodată culorile puternice pe care le vezi pe cutiile de vopsea din magazine. Nuanțele sunt limitate chiar dacă folosești henna în amestecuri cu alte pudre vegetale. Fii realistă!

Avantaje pentru unele, dezavantaje pentru altele

henna păr roșcat

Relaxează buclele

Multe femei au observat că utilizarea prafului de henna relaxează buclele. Acest fapt poate fi un avantaj pentru cele cu părul foarte creț, dar un dezavantaj pentru cele cu părul ondulat.

Henna nu deschide culoarea părului

Henna nu decolorează părul. Trebuie să te aștepți ca nuanța obținută să fie mai închisă decât nuanța ta naturală.

Nuanță mai închisă după multiple aplicări

Deoarece henna se depune pe firul de păr, după multiple aplicări nuanță acestuia va fi din ce în ce mai închisă. Pentru a evita acest lucru, după ce ești mulțumită de nuanța obținută, limitează aplicarea și fă doar retușuri la rădăcina.

Prețul

În funcție de amestecul pe care îl folosești, de lungimea și desimea părului și de frecvența colorărilor, prețul poate fi mai mic sau mai mare decât atunci când folosești vopsele clasice.

Unele tipuri de henna sunt mai scumpe și oferă amestecuri gata preparate pentru nuanțe diferite, altele au prețuri accesibile. Eu prefer varianta mai ieftină. Sunt mulțumită de nuanța pe care o obțin folosind henna roșcat.

Mirosul

Deși nu se compară cu mirosul înțepător al vopselelor convenționale, mirosul de henna nu este ușor de suportat de către toată lumea. Unele femei îl adoră, altele îl detestă.

Partea bună este că putem adăuga plante și uleiuri esențiale în amestecul de henna pentru a diminua mirosul de iarbă cosită. Nu poate fi eliminat în totalitate, dar scorțișoara, lavanda, ghimbirul sunt câteva alternative pentru a-l atenua.

Culoare variabilă

Culoarea unui par vopsit cu henna poate varia de la roșcat închis la cupru incandescent. După câteva zile de la aplicare, nuanța se închide din cauza oxidării la care este supus pigmentul de culoare.

Din punctul meu de vedere, avantajele colorării părului cu henna, surclasează dezavantajele și de aceea voi continua să o folosesc și să experimentez.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *