Colorarea parului cu henna – avantaje si dezavantaje

Colorarea parului cu henna avantaje si dezavantaje

Henna ofera multe beneficii parului si de aceea este alegerea multor femei din intreaga lume. Cu toate acestea nu e o solutie universala pentru absolut toate femeile care isi vopsesc parul. Ceea ce e avantaj pentru unele, poate fi dezavantaj pentru altele si invers. Vezi mai jos care sunt avantajele si dezavantajele colorarii naturale cu henna si decide daca e ceva ce ti se potriveste.

Avantajele nuantarii parului cu henna:

Un par mai rezistent

Moleculele de pigment patrund in cuticula parului si fuzioneaza cu keratina. Acest proces face ca parul sa fie mai puternic, dar face si indepartarea ei aproape imposibila.

In acelasi timp, imbraca firul de par si acopera zonele in care cuticula e fragila, adaugand un strat protector fara sa sigileze firul de par si astfel sa opreasca hidratarea lui din exterior.

Un par mai neted si mai stralucitor

Dupa cum am mentionat mai sus, henna imbraca firul de par, facandu-l mai stralucitor. Pentru ca adera la zonele degradate, le repara si astfel parul este mai neted si rezista mai usor la pieptanat si coafat.

O culoare care nu isi pierde usor din intensitate

Stim cat de repede se ofilesc nuantele vopselelor chimice in urma spalarilor repetate. Nuanta obtinuta prin colorare cu henna ramane mult timp in par. Bineinteles ca si nuantele obtinute cu henna palesc in timp, dar viteza de decolorare este mult mai lenta. Se evita astfel si aspectul neplacut al radacinilor crescute.

Absenta chimicalelor

Poate e cel mai mare avantaj al colorarii cu henna. Pe langa faptul ca distrug parul, vopselele chimice pot cauza arsuri si iritatii la nivelul scalpului si pot provoca reactii alergice.

Dezavantajele nuantarii parului cu henna:

Procesul de aplicare

Nu e usor sa aplici singura henna. Poate fi o afacere murdara la propriu. In timp, te obisnuiesti si nu ti se mai pare atat de complicat.

Durata de expunere la pigment

Pentru ca pigmentul se elibereaza si se depune in mod natural, durata de pastrare a amestecului de henna pe par variaza intre 4 si 12 ore.

Experimentele

Trebuie sa gasesti formula ideala pentru tine, amestecul perfect, timpul de expunere la pigment, metode de clatire. Acest proces e unul de mai lunga durata. Trebuie insa sa stii ca, indiferent de cate experimente faci, nu poti obtine exact aceeasi culoare de fiecare data.

Usuca parul

Henna actioneaza ca si un tratament cu proteine si de aceea usuca parul. Dupa colorarea cu henna, este foarte important sa hidratezi parul in profunzime.

Avantaje pentru unele, dezavantaje pentru altele:

Relaxeaza buclele

Multe femei au observat ca utilizarea prafului de henna relaxeaza buclele. Acest fapt poate fi un avantaj pentru cele cu parul foarte cret, dar un dezavantaj pentru cele cu parul ondulat.

Nu deschide culoarea parului

Henna nu decoloreaza parul. Trebuie sa te astepti ca nuanta obtinuta sa fie mai inchisa decat nuanta ta naturala.

Nuanta mai inchisa dupa multiple aplicari

Deoarece henna se depune pe firul de par, dupa multiple aplicari nuanta acestuia va fi din ce in ce mai inchisa. Pentru a evita acest lucru, dupa ce esti multumita de nuanta obtinuta, limiteaza aplicarea si fa doar retusuri la radacina.

Pretul

In functie de amestecul pe care il folosesti, de lungimea si desimea parului si de frecventa colorarilor, pretul poate fi mai mic sau mai mare decat atunci cand folosesti vopsele chimice.

Mirosul

Desi nu se compara cu mirosul intepator al vopselelor chimice, mirosul de henna nu este usor de suportat de catre toata lumea. Unele femei il adora, altele il detesta.
Partea buna este ca putem adauga plante si uleiuri esentiale in amestecul de henna pentru a diminua mirosul de iarba cosita. Nu poate fi eliminat in totalitate, dar scortisoara, lavanda, ghimbirul sunt cateva alternative pentru a-l atenua.

Culoare variabila

In functie de luminozitatea mediului inconjurator, culoarea unui par vopsit cu henna poate varia de la roscat inchis la cupru incandescent. Dupa cateva zile de la aplicare, nuanta se inchide din cauza oxidarii la care este supus pigmentul de culoare.

Din punctul meu de vedere, avantajele colorarii parului cu henna, surclaseaza dezavantajele si de aceea voi continua sa o folosesc si sa experimentez.

Citeste mai mult:

Exploreaza mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *