Vrei să ai mereu mâini fine și ești tentată să cumperi mănușile hidratante pe care le găsești în magazinele cu produse cosmetice? Am fost curioasă să știu ce ingrediente conțin așa că le-am căutat. Ai mai jos un exemplu:
Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Cetyl Ethylhexanoate, Peg / PPG-17/6 Copolymer, Alcohol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Caprylic / Capric Triglyceride, Cocos Nucifera oil, Trehalose, Cyclopentasiloxane, Cetearyl alcohol, cyclohexasiloxane, Butyrospermum parkil butter, Hydrogenated vegetable oil, glyceryl stearate, PEG-100 sterate, phenoxyethanol, acrylates / C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, citrus paradisi fruit extract, niacinamide, tocopheryl acetate, urea , cetearyl glucoside, perfume, sodium polyacrylate, ethylhexylglycerol , hydrogenated polydecenes, potassium hydroxides, allantoin, disodium edta, panthenol, zea mays starch, trideceth -6, Tremella Fuciformis Extract, Citronellol, Prunus serrulata Flower Extract, Rosmarinus officinalis leaf extract (sursa ingrediente)
Legenda:
Sfatul meu este să îți rezervi o seară pe săptămână în care să îți răsfeți mâinile, o seară în care ai timp să te relaxezi. Pentru a avea cele mai fine mâini nu ai nevoie de multe ingrediente, dar trebuie sa îți acorzi suficient timp pentru a beneficia din plin de acest tratament fabulos. Șansele sunt să ai deja majoritatea lucrurilor necesare în casă, dacă nu, sunt ușor de procurat.
Vedeta tratamentului sunt mănușile de unică folosință din polietilenă pe care ți le propun ca alternativă super ieftină la ceea ce oferă magazinele de cosmetice. Sunt acele manuși din plastic pe care le poartă vânzătoarele în magazinele alimentare și pe care uneori uită să le scoată când umblă cu bani. Se găsesc destul de ușor și sunt în seturi de 100 de bucați la un preț cuprins între 3 și 6 lei.
Cu alte cuvinte, ai la dispoziție 50 de perechi de mănuși pentru 50 de tratamente hidratante la mai puțin de 15 bani perechea.
Ingrediente și ustensile pentru tratamentul mâinilor
- fulgi de ovaz măcinați
- lapte de capră/vacă (poate fi și lapte praf integral, neîndulcit și fără adaosuri)
- exfoliantul tău preferat
- crema ta hidratantă preferată sau uleiul/untul tău preferat
- un recipient în care să pregatești o baie pentru înmuierea mâinilor (de exemplu un lighean mic)
- o pereche de manuși de unică folosință din polietilenă
- o pereche de manuși de bumbac sau orice fel de mănuși ai la îndemână
Mâini fine în 3 pași: înmuiere, exfoliere, hidratare
Înmuiere: Curăță foarte bine mâinile și apoi pregatește o baie caldă în care să le înmoi. Gasește un recipient în care să îți poți scufunda mâinile confortabil. Pentru fiecare litru de apă adaugă două linguri de fulgi de ovăz măcinați și 100 ml de lapte sau o lingură de lapte praf. Apa trebuie să aibă o temperatură plăcută, să nu fie foarte fierbinte. Scufundă-ți mâinile și relaxează-te până când se răcește apa.
Exfoliere: După înmuiere, aplică exfoliatul pe toată suprafața mâinilor și masează ușor timp de 5 minute. Dacă nu ai un exfoliant preferat și vrei să folosești ingrediente naturale, ai mai jos câteva recomandări din postarile mele anterioare.
- exfoliant cu nucșoară: Nucșoara – Un exfoliant natural, exotic și parfumat
- exfoliant mentolat și exfoliant cu fulgi de ovaz: Îngrijește-ți mâinile în sezonul rece
- sare, zahăr, făina de mălai: 10 produse cosmetice din bucătărie
Hidratare: Clatește bine mâinile și usucă-le cu prosopul. Aplică un strat generos de cremă de mâini sau ulei/unt. Alege o cremă grasă, hrănitoare, pe bază de uleiuri. Pentru varianta naturală folosește ulei de cocos, măsline, jojoba, ricin, avocado, unt de shea ori unt de cacao.
Recomandarea mea este să încerci balsamul pentru piele cu seu de vită și ulei de măsline. Face minuni.
Dacă alegi unturi (shea sau cacao) ține-le la caldură înainte de utilizare pentru a nu fi foarte solide când le aplici. Masează delicat și asigură-te că ai folosit suficient produs. De data asta e în regulă să faci exces.
Pune-ți mănușile de polietilenă și apoi mănușile de bumbac. Dacă nu ai mănuși de bumbac, alege o altă pereche de mănuși asigurându-te că sunt suficient de subțiri ca să îți poți folosi cât de cât mâinile pe perioada tratamentului.
Gata! De acum înainte nu mai ai altceva de făcut decât să te relaxezi câteva ore și să te bucuri de clipele de rasfaț. Citește o carte, ascultă muzică, fă ceva ce îți place cu adevărat. Azi nu tratăm doar corpul, ci și sufletul.
Dacă reziști, ține mănușile pe mâini peste noapte, dacă nu, minim două ore. După trecerea timpului, scoate mănușile și bucură-te de cele mai fine, moi și delicate mâini pe care le poți avea.
Eu te sfătuiesc să respecți toți pașii tratamentului dar dacă se întâmplă să ai mai puțin timp la dispoziție pentru pregătire, spală-ți bine mâinile cu apă caldă, usucă-le, unge-le bine și apoi pune mănușile. Simplu, rapid, eficient!
P.S. Poți face exact același lucru si pentru picioare, cu diferența că folosești pungi subțiri din polietilenă și șosete.