Factori interni care influențează frumusețea – Mișcarea

Mișcarea este o componentă esențială a vieții. Așa cum avem nevoie de mâncare, apă și somn în fiecare zi, așa avem nevoie și de mișcare.

Corpul uman este construit pentru a se mișca, iar mărturie stau sutele de sporturi la care excelăm ca specie. Cu toate acestea, ne mișcăm din ce în ce mai puțin, iar asta ne afectează starea de sănătate, standardul de viață și, de ce nu, frumusețea.

Zilele trecute am văzut o domnișoară la televizor care, cu o voce suavă, explica faptul că ea mănâncă orice, oricât, nu face sport, dar nu se vede, pentru că este slabă și „are gene bune”.

Ceea ce nu înțelege domnișoara respectivă este că se vede atunci când o persoană nu face sport, chiar dacă e slabă. Oricât de binecuvântată ești din punct de vedere genetic, se observă atunci când nu faci mișcare.

Nu mă deranjează ceea ce face domnița respectivă, ci faptul că poate deveni un model pentru alte tinere.

De ce să facem sport?

Scheletul uman este susținut de mușchi. În lipsa mișcării, mușchii se atrofiază și nu reușesc să își facă treaba. Apar astfel durerile care ne împiedică să trăim viața din plin. Sedentarismul se accentuează, pentru că e greu să trecem peste durere pentru a ne reface tonusul muscular.

Este un cerc vicios din care avem de pierdut. Calitatea vieții noastre se degradează și, o dată cu ea, și sănătatea și frumusețea. E mult mai ușor să faci riduri dacă te strâmbi la fiecare pas din pricina durerilor de spate, nu-i așa?

Soluția? Fă cât mai multă mișcare!!! Aaaa … să nu uit: mănâncă suficiente proteine. Fără un aport adecvat de amino acizi corpul nu poate da semnalul de sinteză de masă musculară.

Alege mișcarea ce ți se potrivește

Alege un sport preferat sau un program de exerciții care te atrage și încearcă să îți faci un program pe care să îl respecți zilnic.

Fie că alergi, joci tenis, înoți, faci aerobic, zumba, pilates, yoga sau orice tip de mișcare, fă-o de cel puțin trei ori pe săptămână.

Dacă nu știi de unde să începi, încearcă tot ce există pe piață, până când simți că ai găsit ceea ce ți se potrivește. Poți găsi pe YouTube programe de exerciții pentru toate vârstele și pentru toate gusturile. Sunt gratuite. 

E greu? Ai încă probleme fizice care te împiedică să practici un sport? Plimbă-te. Plimbarea face minuni pentru siluetă și sănătate. Ascultă un podcast, o carte audio sau relaxează-te cu muzica ta preferată.

Îți place să dansezi? Fa un playlist și dansează. Inventează mișcări noi, distrează-te, admiră-te în oglindă. Nicăieri nu scrie ca nu ne putem distra în timp ce facem mișcare.

Ai bicicletă? Folosește-o atunci când mergi la serviciu sau la cumpărături. Opțiunile sunt nelimitate. 

Poți exersa acasă

mișcarea acasă saltea yoga

Dacă nu ai timp sau bani pentru a merge la sală, alege un program de exerciții pe care să le faci acasă. Într-adevăr e mai ușor să te eschivezi atunci când nu te controlează nimeni, dar și satisfacția reușitei e mai mare atunci când îți impui singură disciplină.

Există pe internet sute de programe de fitness, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Trebuie doar să alegi.

Fă-ți timp pentru mișcare

Știu că trăim într-o societate agitată în care viața se desfășoară într-un ritm amețitor, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne neglijăm.

Dacă nu avem grijă de noi, cum vom putea avea grijă de cei dragi? Fă-ți timp pentru sport chiar dacă asta înseamnă să renunți la altceva.

Reorganizează-ți programul în așa fel încât să ai cel puțin o oră pentru mișcare în fiecare zi. Dacă ai timp să stai o oră pe Facebook, ai timp și de mișcare.

Nu te forța inutil

mișcarea moderată

Indiferent de ceea ce alegi, nu lupta împotriva corpului tău. Nu te forța inutil, ci încearcă să faci exercițiile treptat și să te bucuri de ceea ce reușești. Dacă suntem relaxate, corpul va percepe mișcarea ca pe o plăcere, nu ca pe o tortură.

Progresul va fi mult mai ușor de înregistrat dacă ne mișcăm cu plăcere și relaxare. Începe cu 15 minute zilnic și adaugă câte 5 minute atunci când ești pregătită.

Nu e o competiție, așa că nu trebuie să simțim presiune atunci când facem mișcare pentru sănătate. O să vină un moment în care vei ști că poți trece la un nivel de dificultate superior și abia atunci e timpul să începi să îți forțezi limitele.

Masajul nu e sport

E minunat dacă îți permiți să te răsfeți la masaj, însă nu îl confunda cu mișcarea. Masajul nu suplinește sportul dar îl completează excelent.

Mișcarea înseamnă frumusețe

Colorare decolorare naturala par

Nimic nu e mai benefic pentru frumusețea noastră decât un corp sănătos, puternic și atletic. Se vede în ținută, se vede în privirea plină de încredere a unei femei care este conștientă de forța ei.

Prin mișcare fiecare celulă a corpului este oxigenată, sângele irigă toate organele, transpirația elimină toxinele și curăță porii.

În timp, fața ta va capătă o relaxare și o strălucire pe care nu le pot oferi nici cele mai scumpe produse cosmetice din lume.

E strălucirea sănătății care vine din interior și care îți accentuează frumusețea exterioară.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *