Prosopul din microfibră – Aliatul frumuseții tale

curățare ten microfibră

În urmă cu ceva timp am descoperit prosoapele din microfibră. Le-am folosit și le folosesc în continuare pentru curățenie. Nu aș renunța niciodată la ele, pentru că îmi fac viață mult mai ușoară.

Nu există colț al casei în care prosoapele din microfibră să nu facă față atunci când e vorba de curățenie, inclusiv baia și bucătăria. De când folosesc microfibră am redus și numărul produselor de curățenie de care am nevoie.

Dar nu despre curățenia casei vreau să scriu azi, ci despre curățenia tenului. Prosopul din microfibră poate deveni aliatul de bază al frumusețîi tale. Face minuni pentru fața ta dacă îl folosești zilnic.

Curată, exfoliază, demachiază extraordinar de bine. Nu ai nevoie decât de apă călduță și eventual o loțiune de curățare. Partea frumoasă este că lotiunea e opțională. Prosopul de microfibră demachiază doar cu apă, ceea ce îl face ideal și pentru pielea sensibilă.

În plus, economisești o grămadă de bani pe care îi arunci de obicei pe loțiuni și discuri demachiante. Fibrele curăță absolut toate impuritățile de pe față fără să fie nevoie să freci. Nu lasă doar pielea impecabilă, ci curată și porii, diminuând astfel punctele negre.

Activează circulația sanguină la nivelul tenului și astfel te ajută să diminuezi cicatricile și să uniformizezi culoarea pielii.

Avantajele prosopului din microfibră pentru frumusețe

 • Curată tenul impecabil cu apă sau cu loțiune 
 • Elimină punctele negre și face ca porii să pară mai mici 
 • Demachiază foarte bine, chiar și machiajul rezistent la apă (poți folosi apă, loțiune demachiantă sau ulei) 
 • Curăță uleiul în cazul în care folosești Oil Cleansing Method
 • Exfoliază fața și corpul 
 • Exfoliază buzele 
 • Atenuează petele, ridurile fine și cicatricile 
 • Curăță și exfoliază cuticulele
 • Este un prosop foarte bun pentru corp mai ales atunci când călătorești pentru că ocupă puțin spațiu și se usucă rapid 

Cum se folosește prosopul din microfibră

curățare ten

Îl poți integra ușor în ritualul tău de înfrumusețare dimineața și seara.

 • Dacă folosești doar apă: Înmoaie prosopul din microfibră în apă călduță și apoi folosește mișcări circulare ușoare pe întreagă suprafață pe care vrei să o cureți.
 • Dacă folosești loțiune: Umezește întâi față, aplică loțiunea și apoi urmează pasul de mai sus.

Cum se întreține prosopul din microfibră

După utilizare se clătește foarte bine și se usucă. Când simți că are nevoie de o curățare serioasă, spală-l în mașina de spălat sau de mână folosind săpun.

Nu îl clăti niciodată cu balsam pentru că acesta va înmuia fibrele și prosopul își va pierde proprietățile abrazive. Asta e valabil pentru toate lavetele din microfibră.

Precauții

Folosește-l cu blândețe, nu apăsa tare. Chiar dacă pare moale și pufos, prosopul din microfibră este foarte abraziv și dacă exagerezi îți va irită pielea. Nu îl folosi pe răni deschise sau iritații.

Concluzie:

Chiar dacă este un produs sintetic, prosopul din microfibră își găsește locul în viața mea, nu doar pentru beneficiile clare în întreținerea pielii, ci și datorită faptului că mă ajută să economisesc.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

7 comentarii

 1. Ma bucur ca nu sunt singurul care stiu de acest prosop si mai exista persoane care chiar scriu despre el! Felicitarile mele!

 2. Ador sa invat lucruri noi iar articolul au este extrem de interesant si iti multumesc pentru el!

 3. Recunosc ca nu folosesc acest prosop minune dar de aceea stam pe net ca sa mai aflam si lucruri interesante. Un articol foarte util!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *