3 motive serioase pentru a folosi o crema speciala pentru zona ochilor

Crema speciala ochi

Cremele conventionale isi fac cu greu loc in ritualul meu de ingrijire a pielii. Pot numara pe degete produsele de acest gen pe care le-am folosit in ultimii ani. Daca totusi inca nu ai curajul sa treci la ingrijire 100% naturala si mai folosesti creme din comert, fii atenta si la urmatoarul aspect:

Foloseste o crema speciala pentru ochi si asigura-te ca este testata oftalmologic.

Multe femei folosesc crema de fata si pentru zona din jurul ochilor. Pare o solutie pentru a economisi bani avand in vedere ca, de multe ori, crema speciala pentru ochi din aceeasi gama are ingrediente aproape identice cu crema pentru fata.

Prima impresie este ca producatorii vor sa te convinga sa cumperi doua produse si sa platesti dublu pentru acelasi lucru. In principiu, nu e gresit sa folosesti crema de fata pentru zona ochilor, insa trebuie sa fii atenta la urmatoarele aspecte:

1. Pielea fetei este diferita de pielea din jurul ochilor

Zona din jurul ochilor este mai sensibila si pielea este foarte subtire. Daca folosesti crema de fata vei observa ca nu se absoarbe la fel de bine si poate lasa o senzatie uleioasa. Asta nu inseamna ca crema respectiva nu e buna, ci doar ca poate lasa o senzatie neplacuta pe pielea din jurul ochilor.

Aceeasi pelicula uleioasa face machiajul ochilor mai dificil, iar riscurile ca acesta sa “curga” pe fata sunt mai mari. Din aceste motive majoritatea cremelor pentru ochi sunt sub forma de gel si au o consistenta mai lichida.

2. Cremele pentru zona ochilor sunt testate mai atent

Companiile de produse cosmetice care se respecta testeaza separat si mult mai atent cremele pentru ochi. Trebuie studiate efectele pe care ingredientele folosite le au asupra ochilor in cazul in care crema ajunge din greseala in contact cu globul ocular.

Cremele de fata din aceeasi gama nu trebuie sa treaca prin aceasta faza de testare, asa ca, pot produce iritatii daca intra in ochi.

3. Cremele de fata pot contine mai multe ingrediente iritante

In multe dintre cremele pentru fata regasim celebrul “parfum/fragrance”, despre compozitia chimica a caruia nu ni se spune nimic pe nicio eticheta. In spatele acestui cuvant se pot ascunde nenumarate substante iritante. De aceea e bine sa evitam folosirea acestor creme in apropierea ochilor. Cremele special create pentru zona ochilor nu ar trebui sa contina acest ingredient.

Concluzie:

Totul depinde de marca de crema pe care o folosesti. Exista companii care fac teste oftalmologice pentru cremele de fata si au grija ca ingredientele folosite sa nu fie iritante pentru ochi.

Pentru mine sanatatea ochilor este extrem de importanta si de aceea am grija ce substante ajung in apropierea lor.

Praful, poluarea, produsele de machiaj sunt factori iritanti pentru ochi. Nu mai trebuie sa adaugi unul in plus mai ales daca exista posibilitatea de a evita acest lucru.

Studiaza cu atentie etichetele si alege produse testate oftalmologic.

Citeste mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *