Ceea ce il face unic este faptul ca, in comparatie cu alte uleiuri extrase din seminte, uleiul de jojoba este asemanator sebumului uman, atat din punct de vedere structural, cat si din punct de vedere al compozitiei chimice. Astfel, el poate fi un substitut pentru sebumul uman, avand proprietati similare cu acesta.
Uleiul de jojoba este nu este toxic, este non-comedogenic si nu provoaca reactii alergice. Nu blocheaza porii, nu produce iritatii si de aceea, poate fi folosit in siguranta pe pielea sensibila din jurul ochilor. In plus, nu lasa o senzatie uleioasa pe piele dupa utilizare.
Beneficiile uleiului de jojoba
Trateaza acneea si complicatiile provocate de aceasta
Un alt motiv pentru care este atat de eficient in lupta impotriva acneei, este acela ca, avand proprietati antibacteriene, omoara bacteriile si ciupercile responsabile de inflamatiile asociate cu acneea. Uleiul de jojoba patrunde adanc in piele si curata porii, calmeaza iritatiile si roseata.
Este noncomedogenic
Pentru a obtine rezultate optime, utilizeaza-l zilnic. Vei fi uimita de rezultat. E nevoie de timp pentru a curata tenul. Nu te speria daca in primele zile vei observa ca impuritatile din piele sunt aduse la suprafata. Tenul se va vindeca si va fi mai sanatos si frumos ca niciodata.
Trateaza parul si scalpul
Pentru ca nu se evapora la fel ca si produsele hidratante pe baza de apa, ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare si in acelasi timp echilibreaza nivelul pH-ului la nivelul scalpului. Intareste foliculul si astfel ajuta la cresterea unui par puternic si sanatos. Fiind un produs natural, poate fi utilizat zilnic fara teama de iritatii sau alte efecte adverse.
Scalpul uleios este o problema cu care se confrunta foarte multi oameni. Multe produse promit sa remedieze aceasta situatie si ajung sa usuce excesiv scalpul si parul. Uleiul de jojoba controleaza productia de sebum a scalpului, ii reface echilibrul si stimuleaza micro-circulatia sangvina la nivelul scalpului. Astfel, parul creste frumos si sanatos.
Caderea parului este cauzata de cele mai multe ori de obturarea foliculilor. Cresterea parului poate fi deasemenea incetinita din cauza sebumului care astupa porii. Uleiul de jojoba dizolva sebumul si elimina blocajul, permitand parului sa creasca si oprind caderea lui excesiva. Trateaza psoriazisul si dermatita seboreica datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice.
Inainte de spalarea parului, incazeste uleiul de jojoba si aplica-l pe scalp. Sunt suficiente cateva picaturi. Maseaza usor si apoi lasa-l sa actioneze cam 30 de minute. Spala parul normal. Daca dupa spalare iti simti parul uscat si tern, foloseste doua sau trei picaturi de ulei pentru a-l face sa luceasca.
Poti amesteca uleiul de jojoba cu samponul sau balsamul preferat. Vei observa imediat diferenta. Inainte de a inota aplica cateva picaturi de ulei de jojoba pe toata lungimea parului. Piaptana-l pentru a obtine o distribuire uniforma. Parul va fi protejat si nu va absorbi clorul din piscina sau sarea din apa de mare.
Este un excelent ulei pentru masaj
Are o rata ideala de absobtie la nivelul pielii. Nu se absoarbe nici prea repede, nici prea lent. De aceea, cand se utilizeaza uleiul de jojoba la masaj nu e nevoie de aplicari repetate. Proprietatile sale calmante lasa pielea proaspata si invigorata. Este un ulei usor si nu este deloc gras.
Vitaminele si mineralele hranesc pielea si o fac mai rezistenta la infectii. Uleiul de jojoba contine si acid oleic, un compus ce ajuta la regenerarea pielii. Pentru ca nu se altereaza repede, poate fi utilizat un timp indelungat fara teama ca va rancezi. Fiind un ulei hipoalergenic, nu va declansa niciun fel de reactii alergice ceea ce il recomada ca fiind produsul ideal de masaj pentru cei care sunt predispusi la alergii.
Relaxare naturala
Uleiul de jojoba poate fi utilizat in diverse metode de relaxare. O baie fierbinte este o modalitate excelenta de a uita de stresul cotidian. Adauga cateva picaturi de ulei de jojoba in apa si savureaza clipele de odihna si liniste.
Apa fierbinte relaxeaza muschii, in timp ce uleiul de jojoba patrunde in piele, creand o senzatie de racorire. Pentru a permite pielii sa absoarba uleiul de jojoba se recomanda sa petreci cel putin 20 de minute relaxandu-te in acest mod.
Meditatia a devenit o modalitate de relaxare din ce in ce mai populara in ultimii ani. Maseaza cateva picaturi de ulei de jojoba la tample. Inchide ochii si relaxeaza-te. Dupa 5 minute efectul ar trebui sa fie unul de calmare.
Aceasta practica ajuta la atingerea starii de meditatie prin crearea unei stari de confort fizic si psihic.
Trateaza dermatita seboreica la nou nascuti
Este deosebit de eficient, nu cauzeaza reactii alergice, actioneaza bland, dizolva crustele facandu-le mai usor de indepartat. Hidrateaza scalpul in profunzime si il protejeaza de aparitia unor iritatii ulterioare. In doar o saptamana de tratament problema ar trebui sa dispara.
Foloseste cateva picaturi de ulei de jojoba. Aplica-le pe scalpul bebelusului. Maseaza delicat zonele afectate timp de 5 minute, asigurandu-te ca uleiul este absorbit. Lasa-l sa actioneze doua ore, apoi, folosind o perie moale si miscari circulare, periaza cu grija scalpul.
Nu forta desprinderea crustelor. Piaptana cu grija si rabdare maxima parul, pentru eliminarea scuamelor desprinse de pe scalp. Spala parul bebelusului utilizand un sampon bland.
Alte beneficii
Uleiul de jojoba este un excelent hidratant pentru corp. Maseaza uleiul pe intreaga suprafata a pielii dupa dus sau baie pentru rezultate optime.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice, uleiul de jojoba poate fi aplicat pe taieturi sau vanatai. Calmeaza roseata si ajuta pielea sa se vindece mai repede.
Este un tratament eficient impotriva cuticulelor uscate.
Uleiul de jojoba este un foarte bun balsam de buze. Asigura o hidratare de durata, lasand buzele moi si fragede. Aplica cateva picaturi cu ajutorul degetului si maseaza usor. Ofera o stralucire naturala, iar buzele vor arata sanatos.
In plus, daca se intampla sa iti intre in gura, nu trebuie sa te temi de chimicalele pe care le contine, asa cum se intampla cu un balsam de buze conventional.
Pentru ca nu blocheaza porii si nu provoaca reactii alergice, uleiul de jojoba este si un bun demachiant. Nu irita pielea sensibila din zona ochilor. Indeparteaza cu usurinta toate tipurile de produse de machiaj si in acelasi timp hidrateaza si hraneste pielea.