Vrei un păr lung și sănătos? Masează-ți scalpul!

Masaj scalp pentru par lung si sanatos

Toate femeile își doresc un păr lung, frumos, sănătos și sunt dispuse să investească mulți bani în tratamente complexe și scumpe, în fiole minune, laser, extensii și multe alte nebunii cu care ne păcălesc campaniile publicitare.

Cea mai bună metodă pe care am descoperit-o pentru creșterea părului e masajul scalpului. Nu costă nimic și chiar funcționează.

După ce am descoperit acest “secret”, mi-am cumpărat un aparat de masaj pentru scalp cu vibrații și lumină infraroșie. L-am folosit vreo două zile. Am renunțat la el când mi-am dat seama că cel mai bun masaj se face cu degetele.

Pentru un păr sănătos o abordare exclusiv cosmetică nu e suficientă. Trebuie să te asiguri că organismul tău are suficiente resurse să îl producă: proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Perioadele de restricție calorică, dietele neadecvate, stresul și dereglările hormonale au un impact major asupra calității părului tău.

Beneficiile masajului

 • Elimină stresul și te relaxează.
 • Accelerează circulația sanguină și astfel stimulează creșterea părului.
 • Distribuie uniform sebumul și elimină celulele moarte.
 • Întărește rădăcinile firelor de păr.
 • Elimină toxinele acumulate la nivelul scalpului.

Indicații pentru masajul eficient al scalpului

 • Pentru a fi eficient, masajul trebuie făcut zilnic timp de 5-10 minute. Îl poți face în timp ce te uiți la televizor, când asculți muzică sau înainte de culcare.
 • Dacă ai câteva minute libere în timpul zilei, în loc să stai degeaba, masează-ți scalpul.
 • Când te speli pe cap, udă părul și masează scalpul pentru câteva minute înainte de a aplica șamponul.
 • Poți folosi un amestec de uleiuri, aplicând două-trei picături pe degete pentru masajul zilnic.
 • Folosește mișcări circulare și acoperă toată suprafața scalpului. Adaptează masajul la nevoile tale. Nu trebuie să fii expertă, ci doar să fii consecventă.
 • Înainte de a te spăla pe cap, masează scalpul folosind ulei din belsug și aplică-l și pe lungimea părului.

Nu te aștepta la rezultate miraculoase într-o săptămână însă, în timp, vei observa diferența. Părul crește mai repede, e mai frumos, mai rezistent și mai sanătos.

Uleiuri indicate pentru masajul scalpului

Poți folosi aproape orice ulei natural pentru a masa scalpul și nu uita să diluezi uleiurile esențiale în uleiuri de baza. Pentru exemplificare am ales câteva rețete:

Rețeta 1:

Rețeta 3:

Rețeta 2:

Reteta 4:

Amestecul meu de uleiuri pentru masajul scalpului

Îmi place să amestec uleiurile și să experimentez cu diverse combinații și concentrații. În prezent folosesc următoarea rețetă:

Joacă-te și creează propriile tale rețete. Frumusețea cosmeticii naturale este că îți permite să experimentezi până găsești ceea ce e unic și ți se potriveste exclusiv ție. Niciun flacon de pe rafturile magazinelor nu e creat special pentru tine, oricât de mult s-ar stradui unii să ne convinga de asta.

Bucură-te de un par lung, frumos, rezistent și sănătos!

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *