Perierea uscată – Secretul pielii frumoase

Perierea uscată a pielii este o metodă care se practică de foarte mulți ani în centre de înfrumusețare sau saloane de masaj și care se bucură de un mare succes. Nu e nevoie să mergi la spa și să cheltui o grămadă de bani pentru a culege beneficiile acestei metode de înfrumusețare.

O poți face în intimitatea casei tale și nu ai nevoie decât de o perie naturală și de 5 minute în fiecare zi. E foarte important să alegi o perie cu peri din materiale naturale deoarece perii de plastic sunt prea duri și pot răni pielea.

Perierea uscată – Beneficii

perierea uscată
  • Perierea uscată ajută pielea să elimine celulele moarte de la suprafață și să creeze un nou strat de celule. Pielea rămâne moale și catifelată.
  • Sistemul limfatic nu are pompă așa că se bazează pe mișcarea corpului pentru a funcționa. Alături de sport, perierea uscată ajută la eliminarea toxinelor din corp prin stimularea acestui sistem.
  • Pielea este cel mai mare organ al corpului, însă este ultima care este irigată de sistemul circulator. Prin periere uscată circulația este stimulată, iar pielea primește nutrienți și oxigen.
  • Perierea uscată te calmează și te energizează în același timp. E o senzație extraordinar de plăcută care creează dependență.
  • Alături de mișcare și o dietă sănătoasă, bogată în proteine (mai ales colagen) și săracă în zahăr și uleiuri vegetale, perierea uscată ajută la atenuarea celulitei.
  • O circulație periferică îmbunătățită ajută la tonifierea pielii care primește nutrienți suplimentari.
  • Tot datorită circulației și stimulării regenerării pielii, în timp, se atenuează vizibilitatea cicatricilor și a vergeturilor.
  • Glandele sebacee sunt stimulate iar sebumul contribuie la menținerea elasticității pielii.
  • Prin periere nu se elimina doar pielea moartă ci și alte impurități care pot astupa porii.

Periajul uscat și celulita

periaj uscat perie corp

Multe femei care practică regulat perierea uscată vorbesc despre o reduce semnificativă a celulitei. Nu există dovezi științifice în acest sens pentru că nu e nimeni interesat să cerceteze o procedură care nu poate fi patentată pentru a produce bani. 

Exista totuși o dovadă mai serioasă. Într-un experiment efectuat la Universitatea din Sunderland, un grup de femei a testat trei tratamente împotriva celulitei.

După cinci săptămâni, perierea uscată a oferit cea mai mare îmbunătățire (26%) în comparație cu exercițiile fizice de tonifiere (11%) și cu o cremă populară cu cofeină (15%). La una dintre participante îmbunătățirea a fost de 35%.

Experimentul a fost inclus într-un documentar despre eficacitatea produselor de înfrumusețare: The Truth About Looking Good (Adevărul despre a arăta bine). Partea despre celulită începe de la 30’40”.

Metoda perierii uscate a pielii

perierea uscată a pielii

Te înarmezi cu o perie naturală și dimineața, înainte de duș, îți periezi întregul corp, începând de la picioare și folosind mișcări lungi de jos în sus. Pentru a stimula sistemul limfatic periezi întotdeauna de la extremități spre inimă.

În zona abdominală folosesc mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic pentru a stimula sistemul digestiv. Pe internet se găsesc foarte multe indicații, hărți și filme care îți arată cum se procedează. Pentru a-ți fi mai ușor la început, am ales un filmuleț care să te ajute.

Abia după ce îți periezi uscat pielea, faci duș și apoi folosești loțiunea ta de corp preferată. Eu folosesc uleiul de cocos presat la rece pentru că e natural și face minuni pentru piele.

Pentru a curăța peria e suficient ca o dată pe săptămână să o clătești cu apă și săpun și să o usuci foarte bine.

Perierea uscată – Precauții

  • Nu apăsa prea tare pentru a nu răni pielea. Folosește o perie mai moale la început. După câteva zile sensibilitatea pielii se atenuează și va fi mult mai ușor de folosit o perie mai aspră.
  • Nu trebuie să periezi 5 minute când ești la început. 1 minut e suficient. O dată la 2-3 zile mai adaugi un minut. Nu primești niciun premiu daca te grăbești.
  • Nu peria suprafețele cu răni deschise sau iritații și nu insista mult pe aceeași zonă.

Experiența mea de până acum

Perierea uscată

Recunosc că eu am început să practic perierea uscată a pielii strict din considerente cosmetice. Dacă mă ajută să am o piele fină și tonifiată, pentru mine e mai mult decât suficient. Dacă mai are și alte beneficii, e mai mult decât perfect.

Pentru început am folosit o perie mai moale din păr de mistreț pentru că senzația pe care o aveam când treceam peria pe piele era una destul de neplăcută. În câteva zile acea senzație a dispărut și am înlocuit peria moale cu una mai aspră cu peri din sisal.

Peria mea preferată: Perie Sauna pentru baie si masaj corporal, 100% natural, Keller. O am de peste 5 ani și e la fel ca în prima zi după utilizare intensivă.

După câteva zile am știut că această metodă m-a cucerit. Pielea mea este mai fină și mai curată. Ador senzația de căldură care rămâne în corp după periere, mai ales în perioadele reci ale anului.

Perierea uscată mă energizează și este modalitatea ideală de a trezi corpul după somn.

Pentru că mi-au plăcut foarte mult rezultatele, am trecut la nivelul următor și am început să folosesc această metodă și pentru față și scalp. Pentru față folosesc o perie mai moale, iar pentru scalp, o perie din păr de mistreț sau o perie din silicon.

Dacă perierea corpului o fac dimineața, pentru față și scalp am ales seara ca moment potrivit. Nu e o regulă, e doar ceea ce am stabilit eu.

Secretul acestei metode este consecvența. Dacă nu o practici zilnic, nu te poți bucura de toate beneficiile. Nu cred că nu poți găsi 5 minute în fiecare zi pentru frumusețea și sănătatea ta.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

3 comentarii

  1. Intresanta metoda de exfoliere.Adevarul este ca am mai auzit de ea dar nu am incercat-o.

  2. Nu am auzit niciodata de acesta perie, dar m-ai facut curioasa. Pare mult mai simplu decat sa te chinui cu scrubul in dus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *