Secretul pielii frumoase – Perierea uscată

Periere uscata frumusete piele

Perierea uscată a pielii este o metodă care se practică de foarte mulți ani în centre de înfrumusețare sau saloane de masaj și care se bucură de un mare succes. Nu e nevoie să mergi la spa și să cheltui o gramadă de bani pentru a culege beneficiile acestei metode de înfrumusețare.

O poți face în intimitatea casei tale și nu ai nevoie decât de o perie naturală și de 5 minute în fiecare zi. E foarte important să alegi o perie cu peri din materiale naturale deoarece perii de plastic sunt prea duri și pot răni pielea.

Beneficiile perierii uscate

Elimină celulele moarte de la suprafața pielii, lăsând-o moale și catifelată

 • Perierea uscată ajuta pielea să elimine celulele moarte de la suprafață și să creeze un nou strat de celule.

Stimulează sistemul limfatic ajutând la detoxificarea organismului

 • Sistemul limfatic nu are pompă așa că se bazează pe mișcarea corpului pentru a funcționa. Alături de sport, perierea uscată ajută la eliminarea toxinelor din corp prin stimularea acestui sistem.

Îmbunătățește circulația sanguină

 • Pielea este cel mai mare organ al corpului, însă este ultima care este irigată de sistemul circulator. Prin periere uscată circulația este stimulată, iar pielea primește nutrienți și oxigen.

Stimulează sistemul nervos

 • Perierea uscată te calmează și te energizează în același timp. E o senzație extraordinar de plăcută care creează dependență.

Ajută la atenuarea celulitei

 • Alături de mișcare și o dietă sănătoasă, bogată în proteine (mai ales colagen), perierea uscată ajută la atenuarea celulitei.

Tonifică pielea

 • O circulație periferică îmbunătățită ajută la tonifierea pielii care primește nutrienți suplimentari.

Atenuează cicatricile și vergeturile

 • Tot datorită circulației și stimulării regenerării pielii, în timp, se atenuează vizibilitatea cicatricilor și a vergeturilor.

Stimulează producția de sebum

 • Prin periere uscată, glandele sebacee sunt stimulate iar sebumul contribuie la menținerea elasticității pielii.

Curăță porii și ajută pielea să respire

 • Prin periere nu se elimina doar pielea moartă ci și alte impurități care pot astupa porii.

Metoda perierii uscate a pielii

Te înarmezi cu o perie naturală și dimineața, înainte de duș, îți periezi întregul corp, începând de la picioare și folosind mișcări lungi de jos în sus. Pentru a stimula sistemul limfatic periezi întotdeauna de la extremități spre inimă.

În zona abdominală eu folosesc mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic pentru a stimula sistemul digestiv. Pe internet se găsesc foarte multe indicații, hărți și filme care îți arată cum se procedează. Pentru a-ți fi mai ușor la început, am ales și eu un filmuleț care să te ajute.

Abia după ce îți periezi uscat pielea, faci duș și apoi folosești loțiunea ta de corp preferată. Eu folosesc uleiul de cocos presat la rece, pentru că e natural și face minuni pentru piele. Pentru a curăța peria e suficient ca o dată pe săptămână să o clătești cu apă și săpun și să o usuci foarte bine.

Precauții:

 • Nu apăsa prea tare pentru a nu răni pielea. Folosește o perie mai moale la început. După câteva zile sensibilitatea pielii se atenuează și va fi mult mai ușor de folosit o perie mai aspră.
 • Nu peria în zone cu răni deschise sau iritații.

Experiența mea de până acum

Recunosc că eu am început să practic perierea uscată a pielii strict din considerente cosmetice. Dacă mă ajută să am o piele fină și tonifiată, pentru mine e mai mult decât suficient. Dacă mai are și alte beneficii, e mai mult decât perfect.

Pentru început am folosit o perie mai moale din păr de mistreț pentru că senzația pe care o aveam când treceam peria pe piele era una destul de neplăcută. În câteva zile acea senzație a dispărut și am înlocuit peria moale cu una mai aspră cu peri din sisal.

După câteva zile am știut că această metodă m-a cucerit. Pielea mea este mai fină și mai curată. Ador senzația de căldură care rămâne în corp după periere, mai ales în perioadele reci ale anului.

Perierea uscată mă energizează și este modalitatea ideală de a trezi corpul după somn.

Pentru că mi-au plăcut foarte mult rezultatele, am trecut la nivelul următor și am început să folosesc această metodă și pentru față și scalp. Pentru față folosesc o perie mai moale, iar pentru scalp, o perie din păr de mistreț.

Dacă perierea corpului o fac dimineața, pentru față și scalp am ales seara ca moment potrivit. Nu e o regulă, e doar ceea ce am stabilit eu.

Secretul acestei metode este consecvența. Dacă nu o practici zilnic, nu te poți bucura de toate beneficiile. Nu cred că nu poți găsi 5 minute în fiecare zi pentru frumusețea și sănătatea ta.

Citește mai mult:

Exploreaza mai departe:

3 Comments

 1. Intresanta metoda de exfoliere.Adevarul este ca am mai auzit de ea dar nu am incercat-o.

 2. Nu am auzit niciodata de acesta perie, dar m-ai facut curioasa. Pare mult mai simplu decat sa te chinui cu scrubul in dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *