Mască cu turmeric pentru un ten strălucitor

mască cu turmeric pentru ten

În ultimul timp se vorbește și se scrie mult despre superalimente și beneficiile lor pentru sănătate. Unele afirmații sunt îndreptățite, altele sunt exagerări.

Dacă ar exista și o categorie de supercondimente, pe unul dintre locurile fruntașe ar trebui să se situeze, după părerea mea, turmericul sub formă de rădăcină proaspătă sau pudră.

Pentru că ador bucătăria indiană și condimentele ei, e normal ca de la curry la rețete de înfrumusețare să fie doar un pas. Așa am descoperit această plantă minunată, nu doar pentru sănătate, dar și pentru frumusețe.

Despre avantajele introducerii turmericului în alimentație se pot scrie zeci de pagini. Eu vreau să îți dezvălui câteva dintre beneficiile utilizării lui în programul tău de îngrijire și înfrumusețare.

De ce turmeric?

turmeric

 • este un puternic antioxidant
 • îmbunătățește textura tenului
 • ajută la tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii: acnee, psoriazis, eczemă, ten excesiv de uscat
 • are proprietăți antiseptice și antibacteriene
 • uniformizează culoarea tenului și reduce pigmentarea
 • ajută la estomparea ridurilor 

Mască cu turmeric pentru un ten strălucitor

mască cu turmeric

 • 2 lingurițe făină de grâu/orez/migdale/ovăz etc.
 • 1/4 linguriță de turmeric pudră 
 • 1 linguriță miere 
 • 2 lingurițe lapte integral/smântână fermentată/smântână dulce/iaurt gras 
 • 1 linguriță ulei de măsline/migdale/sâmburi de struguri/argan etc. 

Amestecă toate ingredientele până când obții o pastă fină. Aplică masca în strat subțire, cu ajutorul unei pensule, pe tenul curățat în prealabil. Las-o să acționeze 20 de minute sau până când se usucă complet.

Folosind degetele, cu mișcări circulare, îndepărtează ușor masca. La final clătește fața cu apă călduță și apoi poți folosi hidratantul preferat.

Atenție!

Turmericul are un pigment foarte puternic și pătează destul de ușor. De aceea îți recomand să te îmbraci cu un tricou vechi înainte de a aplica masca.

 Pătează uneori și pielea mai ales dacă nuanța tenului tău e foarte deschisă. Dacă după îndepărtarea măștii, fața ta mai are o tentă gălbuie, nu te panica, pentru că se curăță, chiar dacă mai necesită puțină spălare.

Poți folosi masca înainte de duș sau baie, pentru ca, după îndepărtarea ei, să îți poți curăța fața mai ușor.

În cazul în care te-ai pătat foarte tare, folosește un ulei vegetal pentru a masa zonele pătate și apoi șterge cu un șervețel de hârtie. Data viitoare folosește mai puțin turmeric în rețeta măștii.

Există foarte multe rețete pentru utilizarea turmericului în îngrijirea tenului. După ce am încercat câteva dintre ele, am observat că pielea se pătează cel mai puțin folosind această mască.

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *