Testarea produselor cosmetice pe animale – O cruzime inutila

Stop cruzimii fata de animale

Desi e greu de crezut, inca mai exista mari companii producatoare de cosmetice care desfasoara experimente crude si inutile pe animale.

Blocate intr-o inexplicabila inertie, aceste companii continua sa otraveasca, sa arda si sa orbeasca animale in timpul testarii produselor, fie ca e vorba de parfumuri, sampoane, deodorante, vopsele de par, creme de fata, lotiuni de corp sau produse de machiaj.

Atitudinea lor este cu atat mai greu de explicat cu cat exista metode noi si revolutionare in acest domeniu care nu implica folosirea animalelor.

In loc sa masoare in cat timp un produs chimic arde corneea unui iepure, cercetatorii pot utiliza cornee umane donate.

Culturile de piele umana pot fi folosite pentru a masura gradul de iritabilitate al unui produs. Pe langa aceste alternative, exista multe altele care sunt mai ieftine, mai rapide, si mai exacte in determinarea reactiei pielii umane la un produs decat testarea pe animale.

In Romania numarul produselor testate pe animale care ajung pe rafturile magazinelor este ingrijorator de mare, iar oamenii continua sa le cumpere fara sa ia in considerare acest aspect.

Da, suntem saraci, insa nici nu ne pasa suficient de mult incat sa cautam alternative. Cu putina bunavointa si informare, putem inlocui produsele companiilor care fac teste pe animale, cu produse la fel de eficiente in testarea carora nu s-au folosit animale.

Cea mai buna metoda pentru a restrange si intr-un final de a stopa aceste metode barbare de cercetare, este refuzul consumatorilor de a achizitiona aceste produse. Alege produse care au pe eticheta mentiunea “Not tested on animals”.

PETA duce o lupta continua pentru apararea drepturilor animalelor si de aceea pe site-ul lor vei gasi liste actualizate cu companiile care inca fac teste pe animale si cu cele care au renuntat la aceste practici crude.

Companii care nu fac teste pe animale
Companii care fac teste pe animale

Exploreaza mai departe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *