Visul oricărei femei este să mănânce ciocolată și să nu se îngrașe. Acum se poate. Această rețetă inedită de spumă de ciocolată a fost inspirată de Nigella Lawson. M-a intrigat atât de mult utilizarea uleiului de măsline în combinație cu ciocolata, încât a trebuit să o încerc. Rezultatul e surprinzător de savuros.
Ai nevoie de ingrediente puține, nu pierzi mult timp în bucătărie și combini plăcerea cu densitatea nutrițională. Alimentele sănătoase pot fi extrem de gustoase.
Credeai că ai scăpat de lecția de nutriție? Nicio șansă! 🙂
Gălbenușul de ou este o variantă naturală perfectă de supliment cu multivitamine și minerale, mai ales în stare crudă. Albușul aduce un aport important de proteine complete și cu biodisponibilitate ridicată în alimentație.
În ciocolată avem magneziu, potasiu, fosfor și acizi grași saturați. Uleiul de măsline e și el sursă de energie și conține vitaminele E și K.
Atât ciocolata cât și uleiul de măsline au în compoziție polifenoli care, prin efectul hormetic, declanșează un răspuns antioxidant în organism.
Rețeta de spumă de ciocolată cu ulei de măsline
- 150 g de ciocolată neagră (eu folosesc masă de cacao fără zahăr)
- 100 ml ulei de măsline extravirgin (de cea mai bună calitate pe care ți-o permiți)
- 4 ouă de la găini crescute în aer liber
- 1/4 linguriță fulgi de sare de mare
- îndulcitorul tău keto preferat (mie îmi plac combinațiile de eritritol cu stevia)
Topești ciocolata la baie de aburi sau cuptor cu microunde, adaugi uleiul de măsline și o lași să se răcească 10-15 minute. Între timp, separi gălbenușurile de albușuri și le amesteci bine cu îndulcitorul și jumătate din cantitatea de sare. Albușurile le bați spumă cu restul de sare.
Toarnă amestecul de ciocolată și ulei de măsline peste gălbenușuri și omogenizează bine. La final, încorporează cu grijă albușurile. Toarnă compoziția în 6 recipiente. Pune-le pentru câteva ore în frigider înainte de servire.
Această spumă de ciocolată poate fi servită ca atare, sau o poți orna cu fructe de pădure, nuci, frișcă bătută sau frunze de mentă.
Gustul ușor piperat al uleiului de măsline, ciocolata amară, puțină sare și îndulcitor creează o combinație unică de arome intense care îți vor încânta simțurile.
Dieta ketogenică nu e atât de restrictivă cum își imaginează cei care nu au încercat-o. Te poți răsfăța cu deserturi fine și rafinate, fără să te simți vinovată și fără să te îngrași. Merită să încerci.
Poftă bună!
Citește mai mult:
- Super-Cafea Keto: Energie, sănătate și frumusețe
- Oul: „Superalimentul” la îndemâna tuturor
- Ceai verde preparat la rece: sănătos, răcoritor, aromat