Soricul crocant – gustarea ideala LCHF

Daca mi-a fi spus spus cineva in urma cu un an ca voi scrie un articol despre cat de bun e soricul, i-as fi spus cu siguranta (si cu fermitate) ca se inseala amarnic. Am invatat multe de atunci si mi-am schimbat total perceptia despre mancare si alimentatie sanatoasa.

De-a lungul acestui drum am descoperit gustarea ideala pentru un stil de viata LCHF sau keto. Umilul soric nu este doar un aliment sanatos, ci poate fi un “snack” perfect. Crocant, sarat, cu putina grasime si bogat in colagen, soricul expandat contine o cantitate neglijabila de carbohidrati.

Valorile nutritionale pentru 100 de grame:

  • Energie 577 kcal
  • Grasime 35 g
  • Carbohidrati <0.5 g
  • Proteine 65 g
  • Sare 3 g

In strainatate se gaseste in magazine la raionul de chips-uri. Din pacate in Romania nu am gasit, asa ca incerc sa imi fac provizii de prin alte tari.

soric crocant gustare LCHF

Partea trista a povestii este ca stocurile se termina foarte repede, asa ca am cautat o modalitate de a ma descurca cu resursele pe care le am la indemana. Ceea ce am facut eu nu e identic cu ceea ce se gaseste in comert, dar este o alternativa.

Obisnuiesc sa cumpar des piept de porc afumat si jumari secuiesti. Ambele produse au soric. Secretul reusitei este ca soricul sa fie foarte bine uscat.

Desprind soricul, il feliez si il bag la cuptor la 200°C intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau foaie de copt din silicon. In 15-20 de minute soricul se expandeaza si devine crocant.

Simplu si gustos!

Citeste mai mult:

S-ar putea sa iti placa si: