Secretul strălucirii părului lui Carole Lombard

Carole Lombard păr stralucitor

Un site dedicat lui Carole Lombard găzduia un articol care dezvăluie secretul îngrijirii părului vedetei. (Din păcate site-ul nu mai este activ în prezent). Detaliile au fost furnizate chiar de stilista actriței, Loretta Francel, într-o scrisoare trimisă în martie 1941 ziarului Salt Lake Tribune.

Părul lui Carole Lombard era foarte fin și, din acest motiv, stilista a trebuit să găsească o soluție pentru îngrijirea lui zilnică.

Secretul este un șampon simplu din săpun vegetal lichid amestecat cu ulei de cocos, urmat de o clătire cu oțet sau suc de lămâie.

Multe femei au acest tip de păr și se plâng că balsamurile comerciale le încarcă prea mult părul. Acesta poate fi o soluție pentru ele, dar nu numai.

Conceptul stilistei lui Carole Lombarde a fost preluat și dezvoltat de Ktani, o membră a forumului The Long Hair Care Community. Multe dintre membrele comunității (bineînțeles că și eu) au încercat această soluție și rezultatele au fost în majoritatea cazurilor pozitive, indiferent de tipul de păr.

În timp, nu mai e nevoie de balsam, uleiul de cocos fiind suficient pentru a hrăni și proteja părul, atât în interior, cât și la exterior.

Oil Shampoo (șampon amestecat cu ulei)

sticla șampon nucă de cocos

Metoda e simplă: amestecă ulei de cocos în șampon și folosește acest amestec pentru a te spăla pe cap. Începe cu o proporție de 1:1 și găsește-ți apoi propria rețeta în funcție de rezultatele obținute. Nu există o rețetă universală pentru că nici părul nostru nu e identic.

Trebuie să ții cont de câțiva factori înainte de a începe:

 • Folosește un șampon simplu, cu cât mai puține ingrediente (de exemplu, poți folosi un șampon pentru bebeluși sau o bază de șampon).
 • Înainte de a te spăla cu șamponul amestecat cu ulei de cocos, curăță părul în profunzime pentru a elimina toate reziduurile lăsate de produsele de îngrijire și styling. Găsești detalii în articolul Nu îți arunca șamponul preferat.
 • Dacă simți că un tip de șampon nu funcționează în acest amestec, curăță părul în profunzime înainte de a încerca altul în combinația cu ulei de cocos.
 • Dacă folosești un șampon blând, adaugă mai puțin ulei de cocos, iar dacă folosești un șampon mai puternic (cu mai mulți surfactanți), adaugă mai mult ulei.
 • Trebuie să ții cont și de tipul tău de păr când faci amestecul: pentru un scalp gras adaugă mai puțin ulei, pentru unul uscat, mărește doză.
 • Dacă folosești un șampon alcalin sau o bază de săpun, clătește părul la final cu oțet sau suc de lămâie diluate în apă.
 • Folosită frecvent, această metodă poate conduce la saturație, asta însemnând că părul a absorbit prea mult ulei de cocos. Soluția e simplă: alternează spălarea cu ulei de cocos cu spălarea normală a părului.

Beneficii

păr frumos și sănătos

 • Calmează părul electrizat și definește buclele.
 • Conferă părului strălucire și îl face moale și ușor de pieptănat.
 • Nu îngreunează părul și îi conferă mai mult volum.
 • Protejează structura de keratină a părului și îi conferă rezistență.
 • Părul se usucă mai repede și nu se mai încâlcește.
 • Elimină electricitatea statică.
 • Nu mai e nevoie de balsam sau de produse de styling.

De ce funcționează?

În timpul șamponării, uleiul de cocos pătrunde fără restricții în firul de păr, acidul lauric penetrează până la nivelul cortexului și se depune până la punctul de saturație care se atinge după mai multe șamponări.

Concluzie

Experimentează și găsește varianta potrivită pentru tine. De câte ori am folosit această metodă am fost foarte mulțumită de rezultate. Am ajuns la concluzia că, de foarte multe ori, lucrurile simple sunt cele mai eficiente și de aceea vreau să le împărtășesc cu ține.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *