Cremă de protecție solară pentru față SPF 30 OlivAloe

Crema protectie solara Olivaloe

Nume produs: Cremă de protecție solară pentru față SPF 30 OlivAloe

Descriere oficială: „Cremă ușoară și hidratantă pentru protejarea corectă și eficientă a pielii feței contra radiațiilor ultraviolete de tip UVA și UVB. Textura cremoasă și filtrul de protecție SPF 30 au grijă ca tenul tău să nu sufere arsuri solare și să-și păstreze intactă structura și frumusețea.

Crema are extracte protectoare și calmante de aloe vera, ceai verde și vitamine, nu lasă urme grase și se absoarbe ușor în piele. Crema de protecția solară pentru față OlivAloe se folosește indiferent de anotimp sau de condițiile meteo filtrul SPF 30 fiind o barieră puternică împotriva radiațiilor care îmbătrânesc tenul, lasă în urmă pete inestetice de culoare și o textură aspră datorată deshidratării profunde.”

Utilizare: Se aplică în strat subțire la nivelul pielii și se masează ușor până la absorbția completă.

Compoziție (tot oficială): Ulei de măsline organic, aloe vera, vitamina E, extract de ceai verde, acid hialuronic.

Am fost contactată de echipa de la Aoliv și mi s-a propus să testez câteva dintre produsele pe care le oferă în magazinul lor online. Am ales crema de protecție solară pentru că, pe perioada verii, indiferent de cât sunt de atașată de produsele home made, am nevoie de o cremă de protecție solară care să fie eficientă și accesibilă. Un produs cosmetic pe care să îl folosesc cu încredere și care să nu îmi irite pielea.

Cred cu tărie că expunerea moderată la soare e benefică și că nu trebuie nici să ne ferim de el și nici să ne ungem tot timpul din cap și până în picioare cu creme de protecție cu SPF uriaș. Acest tip de comportament duce la deficiențe grave de vitamina D, o vitamină esențială pentru corpul uman, o vitamină produsă de piele din colesterol după expunerea la soare (UVB).

Deficiența de vitamina D produce, pe termen lung, probleme mult mai grave de sănătate decât o expunere moderată la soare. Din aceste motive, dacă nu intenționez să stau foarte mult timp în soare, nu folosesc creme de protecție solară pentru corp.

Când vine vorba de față, e altceva. Prefer să produc vitamina D cu alte zone de piele și să îmi protejez tenul.

Am încercat multe rețete de cremă de protecție solară home made, însă nu am găsit nicio formulă care să fie și eficientă și să nu arate ca un strat de var pe față. De aceea, de ceva timp am făcut un compromis și am început să folosesc creme de protecție solară din comerț.

Nu e ușor să găsești produsul potrivit într-o mare de oferte, iar experimentele se soldează, de obicei, cu găuri în buget și urme pe față. Tocmai pentru a trage concluziile corecte, am folosit crema de protecție solară de la OlivAloe mai mult de o lună, aproape în fiecare zi, fie că am ieșit o oră la cumpărături, sau că am stat în soare aproape o zi întreagă.

soare

Concluzii: 

 • crema are o textura fluidă, plăcută, se aplică cu ușurință și e aproape invizibilă; 
 • mirosul e subtil, proaspăt, deloc deranjant; 
 • dacă ai tenul normal sau gras nu e nevoie să aplici o cremă hidratantă înainte; 
 • dacă vrei să folosești fond de ten peste crema de protecție solară te sfătuiesc să aștepți câteva minute înainte pentru a-i permite să pătrundă în piele; 
 • după aplicare, dacă pielea lucește puțin, poți folosi o pudră translucentă pentru a estompa efectul; 
 • asigură o protecție excelentă; 
 • nu irită pielea; 
 • pentru că ambalajul conține 75ml de crema voi munci mult până să o consum pe toată;
 • termen de valabilitate: 12 luni de la deschidere; 
 • am găsit doar o mică problemă cu acest produs: deși pe ambalaj scrie că nu conține silicon, pe lista de ingrediente apare „dimethicone”, un polimer pe baza de silicon. Am întrebat distribuitorul și mi-a răspuns că, într-adevăr, crema conține silicon. Sunt convinsă că eroarea a fost făcută la imprimarea ambalajului. Acest lucru nu face că produsul să fie mai puțin atractiv pentru mine, însă m-am simțit obligată să îți aduc la cunoștință acest amănunt. 

Precauții:

 1. Am un singur avertisment de transmis și nu este unul care se referă exclusiv la această crema, ci la toate produsele de protecție solară. Ferește-ți ochii de contactul cu aceste produse. Crede-mă, ustură destul de serios dacă îți intră în ochi.
 2. De aceea, prefer să port o pereche de ochelari de soare cu lentile suficient de mari și performante pentru a proteja toată zona ochilor. Recunosc însă că nu am testat niciodată o cremă de protecție solară creată special în acest scop.

Chiar dacă nu e 100% naturală, crema de protecție solară de la OlivAloe este o investiție bună, nu doar pe parcursul verii, ci și în restul anului. Te poți bucură de soare fără să îți faci griji pentru arsuri sau îmbătrânire prematură cauzată de ultraviolete.

Dacă te pregătești de concediu și îți propui să îți petreci mult timp în soare, OlivAloe îți propune o gamă întreagă de produse de protecție solară și produse de îngrijire după expunerea la soare. Găsește-le pe cele potrivite pentru tine!

Editare ulterioară: Din păcate magazinul online din România nu mai există. Poți cumpăra produsele direct din Grecia de pe site-ul oficial al producătorului.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *