Frumusețe naturală – Cum să fii frumoasă fără machiaj

Frumusete naturala fara machiaj

Internetul e plin de sute de ghiduri în care ni se explică cum să folosim machiajul pentru a crea o imagine naturală. Rezultatele sunt de multe ori spectaculoase, însă mi se pare ciudat să folosim metode artificiale pentru a obține un lucru pe care îl putem obține și fără machiaj.

Ce-ar fi ca în loc să apelam la o listă interminabilă de produse care să dea impresia de naturalețe, să încercăm să fim cu adevărat frumoase fără machiaj?

5 motive pentru a alege să fii naturală

 • Nu toate femeile au posibilitatea de a cumpăra zeci de produse. Pentru a obține un machiaj impecabil e nevoie de produse de calitate, iar calitatea costă mult.
 • Ca să te machiezi natural și ca s-o faci impecabil, ai nevoie de timp. Poți folosi altfel cele câteva zeci de minute pe care le pierzi cu machiajul în fiecare dimineață. Etichetele înșelătoare ne fac să cumpărăm produse care ne dezamagesc. Niciodată nu vom putea obține rezultatele prezentate în reclame sau în pozele de pe ambalaje.
 • Photoshop-ul nu funcționează în oglindă. Câte dintre noi n-am fost dezamăgite de rezultatele obținute cu un anumit produs de machiaj? Îmi amintesc doar câte rimeluri “care nu încarcă și care nu lipesc genele” am aruncat. Ne-a împiedicat asta să cumpărăm un alt produs, de cele mai multe ori mai scump? Bineînțeles că nu.
 • Un ten cu adevarat natural arată mai tânăr decât un ten machiat, mai ales dacă nu știi ce produse să folosești. Din păcate întâlnim zilnic femei care habar n-au să își aleagă produsele și nuanțele potrivite, iar rezultatul e dezastruos.
 • O femeie care arată bine și fără machiaj este mai încrezătoare și se simte confortabil în pielea ei. 

Câteva sfaturi pentru a-ți pune în valoare frumusețea naturală

 • Fă-ți somnul de frumusețe. Asigură-te că dormi 8 ore în fiecare noapte și că bei suficientă apă (fără a exagera) în fiecare zi. Aceste două lucruri simple îți îmbunătățesc aspectul tenului și reduc apariția cearcănelor.
 • Curăță fața de două ori pe zi și nu uita de exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână.
 • Aranjează-ți sprâncenele. Dacă sprâncenele sunt îngrijite, scot în evidență trăsăturile și accentuează ochii.
 • Folosește zilnic produse hidratante pentru față și corp. Nu uita să folosești o cremă cu SPF pentru ten chiar dacă nu este soare afară. Alege produse cosmetice potrivite pentru tipul tău de ten și creează-ți o rutină de îngrijire pe care să o respecți zilnic.
 • Nu exagera cu active cosmetice, nu testa săptămânal produse noi, nu schimba în fiecare lună produsele pe care le folosești. 
 • Ceea ce mănânci se reflectă asupra felului în care arăți. Asigură-te că ai o dietă bazată pe alimente integrale, plină de nutrienți, din care să lipsească zahărul, cerealele și uleiurile vegetale. Nu uita de grăsimile sănătoase. Fiecare membrana a corpului nostru are nevoie de ele, inclusiv pielea. Colagenul (din zeama de oase) și vitamina A (din ficat) sunt indispensabile pentru o piele radioasă, fără riduri.

  Pentru mai multe informații despre ceea ce trebuie să mănânci pentru a avea o piele frumoasă citește și articolul “Hrănește-ți pielea: 5 alimente ideale pentru frumusețe și sănătate”

 • Alege o coafură care se potrivește cu forma feței și cu textura părului tău.
 • Îngrijește-ți părul. Pentru un aspect natural, un păr frumos și sănătos este o necesitate. 

Dacă urmezi sfaturile de mai sus, ești pe drumul cel bun. Poți fi frumoasă și fără să ai nevoie de o geanta plină de produse de machiaj care să te facă doar să “pari” naturală.

Citește mai mult:

Exploreaza mai departe: