Internetul e plin de sute de ghiduri în care ni se explică cum să folosim machiajul pentru a crea o imagine naturală. Rezultatele sunt de multe ori spectaculoase, însă mi se pare ciudat să folosim metode artificiale pentru a obține un lucru pe care îl putem obține în mod natural. Poți fii frumoasă fără machiaj.
Ce-ar fi ca în loc să apelam la o listă interminabilă de produse care să dea doar impresia de naturalețe, să încercăm să fim cu adevărat frumoase? Să nu ne fie jenă să fim văzute dimineața când ne trezim sau când ne bate la ușă un prieten sau o prietenă care vrea să ne facă o surpriză. Să ne simțim confortabil în pielea noastră în orice împrejurare.
5 motive pentru a alege să fii naturală
- Nu toate femeile au posibilitatea de a cumpăra zeci de produse. Pentru a obține un machiaj impecabil e nevoie de produse de calitate, iar calitatea costă mult.
- Ca să te machiezi natural și ca s-o faci impecabil, ai nevoie de timp. Poți folosi altfel cele câteva zeci de minute pe care le pierzi cu machiajul în fiecare dimineață. Etichetele înșelătoare ne fac să cumpărăm produse care ne dezamăgesc. Niciodată nu vom putea obține rezultatele prezentate în reclame sau în pozele de pe ambalaje.
- Photoshop-ul nu funcționează în oglindă. Câte dintre noi n-am fost dezamăgite de rezultatele obținute cu un anumit produs de machiaj? Îmi amintesc doar câte rimeluri „care nu încarcă și care nu lipesc genele” am aruncat. Ne-a împiedicat asta să cumpărăm un alt produs, de cele mai multe ori mai scump? Bineînțeles că nu.
- Un ten cu adevărat natural arată mai tânăr decât un ten machiat, mai ales dacă nu știi ce produse să folosești. Din păcate întâlnim zilnic femei care habar n-au să își aleagă produsele și nuanțele potrivite, iar rezultatul e dezastruos.
- O femeie care arată bine și fără machiaj este mai încrezătoare și se simte confortabil în pielea ei.
Câteva sfaturi pentru a-ți pune în valoare frumusețea naturală
- Fă-ți somnul de frumusețe. Asigură-te că dormi 8 ore în fiecare noapte și că bei suficientă apă (fără a exagera) în fiecare zi. Aceste două lucruri simple îți îmbunătățesc aspectul tenului și reduc apariția cearcănelor.
- Curăță fața o dată sau de două ori pe zi (obligatoriu seara) și nu uita de exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână. Poți un folosi exfoliant fizic blând sau unul chimic potrivit pentru tenul tău.
- Aranjează-ți sprâncenele. Vopsește-le dacă e nevoie. Dacă sprâncenele sunt îngrijite, scot în evidență trăsăturile și accentuează ochii.
- Folosește zilnic produse hidratante pentru față și corp. Nu uita să folosești o cremă cu SPF pentru ten chiar dacă nu este soare afară.
- Alege produse cosmetice potrivite pentru tipul tău de ten și creează-ți o rutină de îngrijire pe care să o respecți zilnic. Nu urma orbește sfaturile „experților” și nu copia automat rutine de pe internet. Testează și alege ceea ce ți se potrivește.
- Nu exagera cu active cosmetice, nu testa săptămânal produse noi, nu schimba în fiecare lună produsele pe care le folosești.
- Renunță la produsele cosmetice parfumate. În timp pot irita pielea și provoca sensibilități. Parfumul nu are niciun rol în îngrijirea pielii.
- Nu uita să îți îngrijești gâtul și decolteul. Fac parte integrantă din fața ta. Aplică produsele cosmetice și în aceste zone.
- Ceea ce mănânci se reflectă asupra felului în care arăți. Asigură-te că ai o dietă bazată pe alimente integrale, plină de nutrienți, din care să lipsească zahărul, cerealele și uleiurile vegetale. Nu uita de grăsimile sănătoase. Fiecare membrana a corpului nostru are nevoie de ele, inclusiv pielea. Colagenul (din zeama de oase) și vitamina A (din ficat) sunt indispensabile pentru o piele radioasă, fără riduri.
Pentru mai multe informații despre ceea ce trebuie să mănânci pentru a avea o piele frumoasă citește și articolul „Hrănește-ți pielea: 5 alimente ideale pentru frumusețe și sănătate”
- Alege o coafură care se potrivește cu forma feței și cu textura părului tău.
- Îngrijește-ți părul. Pentru un aspect natural, un păr frumos și sănătos este o necesitate.
Dacă urmezi sfaturile de mai sus, ești pe drumul cel bun. Poți fi frumoasă și fără să ai nevoie de o geanta plină de produse de machiaj care să te facă doar să „pari” naturală.
Citește mai mult:
9 comentarii
sunteti extraordinara!!!asteptam de mult asemenea idei!
Am descoperit acest tabel intr-un articol publicat de catre Pharmacognosy Research.
Tabel uleiuri vegetale
Pentru ingrijirea tenului folosesc Oil Cleansing Method si obisnuiesc sa ma joc cu reteta din articol.
In momentul de fata este asa: 40ml ulei de ricin (am ales varianta bio la toate uleiurile), 40ml ulei de masline, 10 ml ulei de neem, 10 picaturi de ulei esential de tea tee, 10 picaturi de ulei esential de lavanda, 10 picaturi de ulei cu vitamina E, 10 picaturi vitamina A, 10 picaturi ulei esential de rozmarin.
In ceea ce priveste pielea din zona ochilor, pentru mine sunt suficiente 2-3 picaturi de ulei (ricin, susan, vitamina E). Eu folosesc unul diferit de fiecare data. Nu le amestec.
Ce e foarte important de retinut: uleiurile se folosesc pe pielea umeda.
Iti multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur ca pot fi de folos.
Merci mult!
Va rog mult sa-mi impartasiti reteta, si eu folosesc diverse uleiuri, dar nu stiu care combinatie e cu efect SPF.
Uleiul de ricin e bun si cel de la farmacie sau trebuie sa fie bio?
Spuneti-mi va rog si in cazul ochilor care e ste proportia?
Va multumesc mult.
Postarile dvstra imi sunt de mare folos! Aveti si retete si sfaturi utile!
VA multumesc mult!
@ Ina, eu nu pot recomanda creme pentru simplul motiv ca nu le mai folosesc. Am renuntat la ele in urma cu doi ani si acum folosesc un amestec de uleiuri naturale. Unele dintre uleiuri au factor de protectie si de aceea nu simt lipsa cremei. Seara, imi masez pielea din jurul ochilor cu ulei de ricin in alternanta cu ulei de susan si ulei cu vitamina E.
Care creme naturale cu SPF sunt recomandate? Caut una si nu pot decide. Pentru conturul ochilor la fel, ce marci ne recomndati?