Coșulețe cu fulgi de cocos și ciocolată ✽ Bucătăria keto

cosulete keto cu ciocolata și cocos fără zahăr

În ultimul timp deserturile au devenit o raritate în bucătăria mea. Nu le mai simt lipsa și prefer ca lucrurile să rămână așa.

Azi îți împărtășesc o rețetă simplă cu care te poți răsfăța chiar dacă urmezi o dietă low carb sau keto: coșulețe cu fulgi de nucă de cocos și ciocolată.

Mie îmi amintesc de batonul Bounty pe care obișnuiam să îl mănânc cu ceva vreme în urmă.

Ingrediente:

Eu folosesc forme de brioșe din silicon. Flexibilitatea siliconului îmi permite să le pot scoate fără probleme după ce se întăresc. Tu poți folosi orice altă formă sau le poți modela cu mâna.

Alege un lapte de cocos curat, neomogenizat și fără adaosuri. Când desfaci cutia, crema de cocos ar trebui să fie la suprafață. Doar acea parte se folosește la rețetă. Dacă e foarte cald, ține cutiile de lapte de cocos la frigider pentru câteva ore.

coșulețe keto cu cocos și ciocolată

Metoda mea:

Înainte de a începe, pun formele de silicon pe o tavă și le bag în congelator. Pereții lor se răcesc și ciocolata va acoperi ușor întreaga suprafață.

Topesc ciocolata pe baie de aburi și adaug îndulcitorul pudră. Eu folosesc un amestec de eritritol cu stevia. Tapetez interiorul formelor și le bag din nou la congelator.

Amestec bine crema de cocos cu fulgii uscați, îndulcitorul, extractul de vanilie, sarea și colagenul hidrolizat. Scot formele din congelator, le umplu și le dau din nou pentru câteva minute la congelator.

La final, adaug un strat de ciocolată deasupra și, ai ghicit, le bag în congelator. După ce se întăresc, se scot din forme și se păstrează la frigider sau congelator.

Poftă mare!

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *