Pudră translucentă naturală – Un ten mat întreaga zi

Pudră translucentă naturală din coji de ouă

Dacă ai tenul gras sau mixt, știi cât de neplăcut este să te privești în oglindă și să îți vezi fața „strălucind” din cauza excesului de sebum. Soluția clasică e o pudră translucentă care matifiază și absoarbe sebumul.

Însă chiar și produsele de calitate conțin ingrediente pe care nu ni le dorim pe față. Pe lângă asta, prețul unei pudre de calitate poate fi destul de piperat.

Din aceste motive am căutat soluția naturală pentru rezolvarea problemei. Nu trebuie decât să îți prepari singură pudra translucentă.

Există multe rețete de pudră naturală însă cea pe care o voi detalia mai jos mi-a atras atenția prin faptul că ingredientul de bază e unul inedit.

Ai nevoie de: coji de ouă, răbdare, mojar cu pistil sau râșnită bună de cafea/condimente.

Rețeta pentru pudră translucentă naturală

pudră translucentă din coji de ouă

  • Spală foarte bine cojile de ouă cu apă și detergent de vase sau săpun lichid și pune-le la uscat lângă o sursă de căldură (iarna lângă calorifer, vara lângă geam).
  • Așteaptă până când se usucă foarte bine (1-2 zile). Dacă nu ai răbdare, le poți usca în cuptor la temperatură mică. Eu n-aș consuma gaz sau curent electric pentru asta. Răbdarea e gratis.
  • După ce sunt foarte bine uscate, pisează-le în mojar, sau mărunțește-le în râșniță până când obții o pudră foarte fină.
  • Dacă folosești râșnița, așteaptă câteva minute după ce ai terminat de râșnit pentru a permite pudrei să se așeze înainte de a scoate capacul.
  • Cerne pudra printr-o sită foarte fină cu mișcări ușoare că să nu faci mult praf. Păstrează-o într-un borcan închis ermetic.
  • S-ar putea să mai rămână bucățele de coajă de ou nefărâmițate complet. Îndepărtează-le de pe față cu ajutorul pensulei după aplicare.

Bucură-te de noua ta pudră translucentă 100% naturală care nu îți afectează deloc bugetul. Dacă nu vrei să îți bați capul cu toată această operațiune, o variantă de pudră naturală matifiantă este pudra de orez.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *