Mască cu măr și miere pentru un ten revigorat

mască cu măr și miere pentru ten

Toamna este sezonul merelor și, de aceea, e cel mai potrivit moment al anului că să încerci o mască cu măr și miere. E răcoritoare, eficientă, ușor de preparat și de aplicat.

Dacă citești acest blog știi deja că mierea e unul dintre ingredientele mele naturale preferate. Datorită proprietăților lor, și merele sunt un ingredient cosmetic care merită luat în considerare.

Beneficii

mască cu măr și miere pentru ten

Merele conțin vitamina C un cunoscut ingredient cu proprietăți antioxidante care împiedică îmbătrânirea prematură a tenului și reduce petele pigmentare.

Amestecul de apă, minerale și vitamine din compoziția merelor în combinație cu mierea care este un ingredient umectant asigură o hidratare profundă și de durată a straturilor superficiale ale pielii. Pielea ta va fi mai suplă, mai moale și mai catifelată.

Acidul malic prezent natural în mere curăță porii, elimină celulele moarte de la suprafața pielii și reglează nivelul de sebum. Estompează coșurile și imperfecțiunile pielii și dă tenului o strălucire sănătoasă.

Cu un pH cuprins între 4 și 5, această mască este ușor mai acidă decât pH-ul normal al pielii (5.5). Asta îi conferă proprietăți antibacteriene și anti-micotice. Poate fi un aliat de nădejde în lupta cu acneea.

Din aceste motive masca cu măr și miere este o soluție perfectă pentru toate tipurile de ten, de la cel foarte uscat până la cel gras și acneic.

Rețeta de mască cu măr și miere

mască ten cu măr și miere

Amestecă ingredientele și aplică masca pe tenul curat. Așteaptă 20 de minute și apoi clătește-ți fața cu apă călduță. După înlăturarea măștii folosește crema ta hidratantă preferată sau uleiul care îți place.

Dacă nu vrei să folosești de fiecare dată blenderul pentru o felie de măr, pasează mai multe mere și congelează piureul în tava de cuburi de gheață.

Le păstrezi în congelator și folosești un cub sau două de fiecare dată când vrei să pregătești masca. 

Acum te poți bucura de toamnă și de bogăția ei, fără să îți faci probleme în legătură cu tenul!

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *