Mască antirid pentru ten cu alge marine și miere

Algele marine sunt o sursă bogată de vitamine, minerale, antioxidanți, amino acizi și omega-3. Extractele din alge marine sunt folosite pe scară largă în industria cosmetică datorită efectelor benefice pentru piele.

Mai mult ca sigur ai auzit despre tratamentele luxoase cu alge din saloanele de înfrumusețare, sau ai fost tentată să cheltui o sumă mare de bani pentru un produs cosmetic care conține alge.

Imaginează-ți șocul pe care l-am avut când am descoperit că o pungă de alge deshidratate se vinde cu fabulosul preț de 4 lei.

Ce poate face o mască cu alge marine pentru pielea ta

alge marine kelp

  • Stimulează regenerarea celulară, formarea de noi celule mai rezistente la atacurile factorilor externi
  • Luptă împotriva radicalilor liberi datorită acțiunii antioxidante
  • Ajută la creșterea nivelului de hidratare a pielii împiedicând astfel formarea ridurilor
  • Curată porii, asigurându-ți o piele fină și strălucitoare
  • Ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul pielii
  • Are un efect antiinflamator, fiind astfel recomandată și pentru tenul acneic
  • Datorită acțiunii emoliente, lasă pielea moale și elastică
  • Tonifică pielea și îi conferă fermitate

Mască antirid cu alge marine

alge marine

Ingrediente:

Preparare:

Există două moduri în care poți pregăti algele pentru a fabrica masca:

  1. Algele uscate se mărunțesc cu ajutorul unei râșnițe de cafea până când se obține o pudră fină. Această pudră se amestecă cu câteva linguri de apă distilată și se lasă la hidratat timp de 30 de minute. Dacă e nevoie se mai adaugă apă la final. După 30 de minute se adaugă mierea și se amestecă bine.
  2. Algele uscate se amestecă cu apă distilată și se lasă la hidratat timp de 30 de minute. După trecerea timpului se scurge apa în exces și se pasează algele cu ajutorul unui blender până la obținerea unei paste cu consistență medie. Se adaugă mierea. (Aceasta este varianta pe care o prefer eu.)

Indiferent de metoda pe care ai ales-o, continuarea e aceeași. Aplică masca pe pielea curățată în prealabil. Nu uita de gât și decolteu. Las-o să acționeze 20-30 de minute, apoi îndepărtează-o cu ajutorul unui prosop (hârtie sau bumbac) înmuiat în apă călduță.

Folosește apoi crema ta hidratantă preferată sau uleiul favorit.

Masca are un miros de iarbă proaspăt tăiată. Dacă nu îți place acest miros, poți adăuga în compoziție câteva picături din uleiul tău esențial preferat. Mie îmi place, așa că, nu am adăugat nimic altceva.

N-o să îți vină să crezi cât de curată, proaspătă, tonifiată, elastică și hidratată îți vei simți pielea.

Beneficiezi astfel de un tratament de lux, la preț de nimic.

Editare ulterioară: Când am preparat pentru prima dată masca, pudra de alge era o raritate. Ulterior am descoperit și această varianta. Dacă folosești pudra procesul e mult mai ușor. Nu e nevoie să mărunțești nimic. Pur și simplu amesteci o linguriță de pudră de alge cu 1-2 linguri de apă distilată, le lași câteva minute să se hidrateze, adaugi mierea și apoi aplici masca.

Simplu!

Explorează mai departe:

2 comentarii

  1. Intr-adevar am mai citi si pe alte site-uri despre aceasta masca cu alge marine. Am incercat si pot sa spun ca am ramas cu o senzatie foarte placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *