Cafea Mocha ✽ Un deliciu pentru ten (mască revigorantă)

Un strop de cafea îți trezește simțurile dimineața și te pregătește pentru o nouă zi sau îți conferă acel impuls de energie pentru o seară extraordinară petrecută împreună cu prietenii.

Sunt unele dimineți în care tenul tău e obosit și tern. Te întrebi cui îi aparține fața aceea umflată care te privește dușmănos din oglindă.

Pentru asemenea dimineți există un preparat cosmetic absolut delicios: masca pentru ten cu cafea, cacao, lapte și miere. Este cel mai bun remediu pe care l-am întâlnit până acum.

Această mască e o experiență care te trezește … la propriu. Cofeina pătrunde prin piele și ajunge în sânge. Te vei simți plină de energie.

De ce funcționează? Iată câteva proprietăți ale ingredientelor

caffe mocha mască revigorantă ten

Cafea

boabe cafea

Reduce inflamațiile și roșeața, accelerează circulația sângelui și tonifică pielea. Pentru că este astringentă, cafeaua ajută la micșorarea porilor și la eliminarea sebumului în exces în cazul tenului gras. Pe lângă aceste beneficii, rolul cafelei în această masca este și acela de a exfolia delicat. Dacă nu vrei și exfoliere, optează pentru cafea instant.

Poți folosi zațul de cafea pentru a prepara această mască, însă acesta trebuie să fie cât mai proaspăt. O idee ar fi să îți prepari masca imediat după ce ai făcut cafeaua de dimineață și să o lași să acționeze în timp ce îți savurezi ceașca de cafea.

Pudra de cacao

boabe de cacao

Datorită conținutului mare de polifenoli, pudra de cacao are un puternic efect antioxidant și antiinflamator. Ajută la dilatarea vaselor de sânge, stimulează circulația la nivelul pielii, calmează roșeața și iritațiile, menține nivelul de hidratare, întărește bariera protectoare a pielii.

Alege varianta crudă, nedegresată. Prin alcalinizare se îmbunătățește aroma dar se pierd multe dintre beneficii. Pudra de cacao alcalinizată are cu 78.5% mai puțini polifenoli.

Miere

borcan de miere cu flori

Datorită calităților antimicrobiene, mierea tratează acneea și ajută la vindecarea pielii. În plus, mărește nivelul de hidratare și protejează pielea de radicalii liberi.

Lapte

Bogat în proteine, calciu, grăsimi, zinc și vitaminele A, B12 și D, laptele calmează pielea iritată și o hrănește. În rețetele cosmetice e bine să folosești lapte cu un conținut cât mai mare de grăsime.

Dacă vrei să te bucuri și de beneficiile acidului lactic folosește lactate fermentate (iaurt, chefir, smântână fermentată). Pentru tenul foarte uscat alege smântâna dulce sau fermentată cu un procent cât mai mare de grăsime.

Fii atentă la ingredientele lactatelor: să nu fie îndulcite și să nu conțină altceva decât lapte și culturi lactice.

Caffe Mocha (mască pentru ten cu cafea, cacao, miere și lapte)

ingrediente mască super revigorantă cafea lapte miere cacao

  • 1 linguriță de cafea (cu cât mai fin măcinată, cu atât mai bine), zaț proaspăt sau cafea instant
  • 1 linguriță de cacao crudă nedegresată
  • 1 linguriță de miere 
  • 2-3 lingurițe de lapte/iaurt/smântână fermentată sau dulce 

Amestecă foarte bine toate ingredientele și aplică dimineața pe față curată. Pentru o mai bună aplicare, folosește o pensulă. Lasă masca să acționeze 15-20 de minute și clătește cu apă călduță, masând ușor.

Pielea ta va străluci, va fi mai fermă și mai catifelată, iar tu te vei simți mult mai bine. Din oglindă îți va zâmbi un chip luminos.

Credeai vreodată că îți poți savura cafeaua de dimineață împreună cu propriul chip?

 Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *