6 metode de a trata acneea cu sare de mare sau sau de Himalaya

Ten gras? Coșuri? Puncte negre?

Toate am trecut sau trecem prin acest coșmar. Există foarte multe produse pe piață care pretind că fac minuni. De obicei, cele care funcționează sunt și cele mai scumpe, sau sunt prezentate în game de câte 3, 4 sau 5 produse.

Înainte de a încerca soluții externe pentru problemele pielii, asigură-te că dieta ta este una care să susțină o piele frumoasă și sănătoasă. Elimină din alimentație zahărul, făinoasele și uleiurile vegetale rafinate și adaugă alimente naturale, bogate în nutrienți. Citește mai mult în articolul Hrănește-ți pielea: 5 alimente ideale pentru frumusețe și sănătate.

Azi îți voi oferi o alternativă care sper că te va ajuta să scapi de acnee. Ingredientul de baza este sarea. Poți alege sare de mare sau sare de Himalaya.

Există în comerț săpunuri de sare care pot fi utilizate pentru îngrijirea pielii. Dacă nu vrei să apelezi la această variantă, nu-i nicio problemă. Clasica sare e suficientă pentru un tratament eficient.

De ce sare?

Răspunsul este simplu: sarea are calități antibacteriene. Iată cele 6 rețete promise:

1. Baie de aburi

Încălzește 500 ml de apă pe foc. După ce dă în clocot, toarn-o într-un bol și adaugă 2 linguri de sare. Amestecă până când se dizolvă. Acoperă capul cu un prosop și stai deasupra bolului timp de 10-15 minute. Aburii îți înmoaie pielea  și îți curată porii. Acest tratament este bun și pentru căile respiratorii.

2. Compresă fierbinte

Dizolvă 2 linguri de sare de mare sau sare de Himalaya în 500 ml de apă fierbinte. Înmoaie un prosop curat în acest amestec și aplică-l pe față. Ai grijă ca temperatura să fie suportabilă pentru a evita arsurile. Relaxează-te timp de 15-20 de minute.

3. Exfoliant

Amestecă o linguriță de sare cu o linguriță de miere. Aplică amestecul pe față și masează ușor cu mișcări circulare. După ce ai terminat masajul, așteaptă 20 de minute și apoi clătește față. Dacă sarea ți se pare prea grunjoasă, macin-o mai fin cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau a unui mojar cu pistil.

4. Loțiune tonică

Dizolvă 1 linguriță de sare în 50 ml de apă. Folosește un disc demachiant pentru a aplica acest amestec pe zonele cu probleme. Fă acest tratament seara înainte de culcare și nu clăti față până dimineață. Dacă vrei să folosești loțiunea pe toată față, nu o lasă până dimineață. Clătește-o după ce se usucă.

5. Mască

Amestecă sare cu apă până când obții o pastă. Aplic-o pe toată fața (curățată în prealabil) și așteaptă până se usucă. Clătește apoi foarte bine fața cu apă dulce. Dacă ai probleme doar în anumite zone aplică masca doar pe acestea cu ajutorul unui bețișor de urechi.

6. Baie

Dacă ai acnee în alte zone ale corpului, dizolvă doi pumni de sare în apa din cadă, relaxează-te timp de 30 de minute și clătește-te apoi cu apă dulce.

Precauții:

  • Sarea usucă pielea și de aceea trebuie să te clătești foarte bine cu apă dulce după fiecare tratament și să nu uiți de hidratare. Folosește o loțiune ușoară sau aplică câteva picături din uleiul tău natural preferat pe pielea umedă.
  • Dacă în timpul tratamentului simți că pielea te pișcă, redu cantitatea de sare până la nivelul la care te simți confortabil. În timp această senzație se va atenua. Sarea ajută la vindecarea leziunilor pielii.
  • Nu exagera cu aceste tratamente mai ales dacă ai un ten cu probleme care este deja foarte sensibil. Nu e cazul să îl agresezi suplimentar. Masca și exfoliantul nu trebuie folosite mai des de 2 ori pe săptămână.
  • Alege sare de calitate, neiodata, fără anti-aglomeranți sau alte substanțe chimice.
  • Dacă ești consecvență vei observa rezultatele în timp. Niciun tratament nu funcționează instant.

Încearcă aceste metode și te vei convinge, o dată în plus, că natura ne pune la dispoziție soluții pentru multe dintre problemele noastre.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

8 comentarii

  1. Buna, as avea si eu o intrebare: sarea de mare trebuie sa fie neaparat 100% naturala, sau poate fi folosita si cea care contine iod si fluor?

  2. Eu folosesc sapunul de sare si chiar ajuta. Il folosesc in fiecare seara dupa ce am curatat bine tenul. Mai apar cosuri dar trec foarte repede. E mai bun ca toate cremele pe care le-am incercat pana acum. Nu e songurul tratament pe care il fac. Am vrut doar sa mentionez ca ajuta sarea, cel Putin acest sapun de sare. Va doresc multa sanatate.

  3. Pentru ca suntem diferiti, fiecare trebuie sa isi gaseasca produsul si frecventa potrivita fara a exagera. Experimenteaza!

  4. Buna ! As avea si eu o intrebare 😀 de cate ori pe saptamana ar trebui folosite produsele (maxim ) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *