3 motive serioase pentru a folosi o cremă specială pentru zona ochilor

cremă ochi prim plan

Cremele convenționale își fac destul de greu loc în ritualul meu de îngrijire a pielii. Pot număra pe degete produsele de acest gen pe care le-am folosit în ultimii ani.

Sunt unele care nu pot fi înlocuite de nicio variantă naturală cum ar fi crema de protecție solară sau creme care conțin active cosmetice.

Dacă nu ai curajul sau nu vrei să treci la îngrijire 100% naturală și mai folosești creme din comerț, fii atentă și la următorul aspect:

Dacă ai ochi sensibili folosește o cremă specială pentru conturul ochilor și asigură-te că este testată oftalmologic.

Multe femei folosesc crema de față și pentru zona din jurul ochilor. Pare o soluție pentru a economisi bani având în vedere că, de multe ori, crema specială pentru ochi din aceeași gamă are ingrediente aproape identice cu crema pentru ten.

Prima impresie este că producătorii vor să te convingă să cumperi două produse și să plătești dublu pentru același lucru. De multe ori, chiar dacă ingredientele sunt aproape identice, diferă formularea.

Cremele pentru conturul ochilor sunt mai fluide, conțin un procent mai mare de substanțe hidratante și unul mai mic de emolienți și substanțe oclusive.

În principiu, nu e greșit să folosești crema de față pentru zona ochilor, însă trebuie să fii atentă la următoarele aspecte:

1. Pielea feței este diferită de pielea din jurul ochilor

cap femeie desen

Zona din jurul ochilor este mai sensibilă și pielea este foarte subțire. Dacă folosești crema de față poți observa în unele cazuri că nu se absoarbe la fel de bine și lasă o senzație uleioasă. Asta nu înseamnă că crema respectivă nu e bună, ci doar că poate lasă o senzație neplăcută pe pielea din jurul ochilor.

Aceeași pelicula uleioasă face machiajul ochilor mai dificil, iar riscurile că acesta să „curgă” pe față sunt mai mari. Din aceste motive majoritatea cremelor pentru ochi sunt sub formă de gel și au o consistență mai lichidă.

2. Cremele pentru zona ochilor sunt testate mai atent

cremă ochi analiză laborator

Companiile de produse cosmetice care se respectă testează separat și mult mai atent cremele pentru ochi. Trebuie studiate efectele pe care ingredientele folosite le au asupra ochilor în cazul în care crema ajunge din greșeală în contact cu globul ocular.

Cremele de față din aceeași gama nu trebuie să treacă prin această fază de testare, așa că, pot produce iritații dacă intră în ochi.

3. Cremele de față pot conține ingrediente iritante

cremă ochi test laboratorÎn multe dintre cremele pentru față regăsim celebrul „parfum/fragrance” despre compoziția chimică a căruia nu ni se spune nimic pe nicio eticheta. În spatele acestui cuvânt se pot ascunde nenumărate substanțe iritante.

Nu te lăsa păcălită de cosmeticele „curate”. Citește bine etichetele. Uleiurile esențiale și extractele din plante folosite pentru a da miros produselor pot cauza sensibilizarea pielii sau iritații.

Ai grijă cum le folosești. Testează întotdeauna și întrerupe utilizarea la primele semne care arată că pielea ta e nemulțumită.

De aceea e bine să evităm folosirea acestor creme în apropierea ochilor. Cremele special create pentru zona ochilor nu ar trebui să conțină nici „fragrance”, nici uleiuri esențiale.

Concluzie

Totul depinde de marca de cremă pe care o folosești. Există companii care fac teste oftalmologice pentru cremele de față și au grijă că ingredientele folosite să nu fie iritante pentru ochi.

În cazul în care folosești o cremă pentru ten care conține mai multe ingrediente hidratante decât emoliente sau oclusive, nu este parfumată și se absoarbe ușor în piele, o poți folosi fără probleme și în jurul ochilor.

Pentru mine sănătatea ochilor este extrem de importantă și de aceea am grijă ce substanțe ajung în apropierea lor.

Praful, poluarea, produsele de machiaj sunt factori iritanți pentru ochi. Nu mai trebuie să adaugi unul în plus mai ales dacă există posibilitatea de a evita acest lucru.

Dacă ai ochi sensibili studiază cu atenție etichetele și alege produse testate oftalmologic.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *