Masajul scalpului ✽ Secretul unui păr lung și sănătos

masajul scalpului pentru păr lung și sănătos

Toate femeile își doresc un păr lung, frumos, sănătos și sunt dispuse să investească mulți bani în tratamente complexe și scumpe, în fiole minune, laser, extensii și multe alte nebunii cu care ne păcălesc campaniile publicitare. Cea mai bună metodă pe care am descoperit-o pentru creșterea părului e masajul scalpului. Nu costă nimic și chiar funcționează.

După ce am descoperit acest „secret”, mi-am cumpărat un aparat de masaj pentru scalp cu vibrații și lumină infraroșie. L-am folosit vreo două zile. Am renunțat la el când mi-am dat seama că cel mai bun masaj se face cu degetele.

Pentru un păr sănătos o abordare exclusiv cosmetică nu e suficientă. Trebuie să te asiguri că organismul tău are suficiente resurse să îl producă: proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Perioadele de restricție calorică, dietele neadecvate, stresul și dereglările hormonale au un impact major asupra calității părului tău.

Beneficiile masajului

folicul fir de păr

  • Elimină stresul și te relaxează. Mai puțin stres însemnă mai puțin păr pierdut.
  • Accelerează circulația sanguină și astfel stimulează creșterea părului.
  • Distribuie uniform sebumul și elimină celulele moarte.
  • Întărește rădăcinile.
  • Întinde celulele foliculilor stimulându-i să producă un fir de păr mai gros.
  • Stimulează drenajul limfatic și ajută la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul scalpului.

Indicații pentru masajul eficient al scalpului

masajul scalpului beneficii

  • Pentru a fi eficient, masajul trebuie făcut zilnic timp de 5-10 minute. Îl poți face în timp ce te uiți la televizor, când asculți muzică sau înainte de culcare.
  • Dacă ai câteva minute libere în timpul zilei, în loc să stai degeaba, masează-ți scalpul.
  • Când te speli pe cap, udă părul și masează scalpul pentru câteva minute înainte de a aplica șamponul.
  • Folosește o perie de masaj pentru scalp din silicon în timpul șamponării. Eu o ador pe a mea.
  • Poți folosi un amestec de uleiuri, aplicând două-trei picături pe degete pentru masajul zilnic.
  • Folosește mișcări circulare și acoperă toată suprafața scalpului. Adaptează masajul la nevoile tale. Nu trebuie să fii expertă, ci doar să fii consecventă.
  • Înainte de a te spăla pe cap, masează scalpul folosind ulei din belșug și aplică-l și pe lungimea părului.

Nu te aștepta la rezultate miraculoase într-o săptămână însă, în timp, vei observa diferența. Părul crește mai repede, e mai frumos, mai rezistent și mai sănătos. Secretul este consistența. Fă din masajul scalpului un obicei și doar așa te poți bucura de rezultate optime.

Ce spune știința?

femeie citind pe laptop

Potrivit unui mic studiu din 2016, cercetătorii au concluzionat că masajele regulate ale scalpului pot crește grosimea firului de păr. Acest studiu a implicat nouă bărbați care au beneficiat de un masaj al scalpului cu durata de 4 minute în fiecare zi, timp de 24 de săptămâni. La sfârșitul studiului, s-a constatat că bărbații aveau firele de păr mai groase decât la început.

Standardized Scalp Massage Results in Increased Hair Thickness by Inducing Stretching Forces to Dermal Papilla Cells in the Subcutaneous Tissue

Cercetări suplimentare din 2019 susțin aceste concluzii. Studiul s-a bazat pe răspunsurile a 340 de participanți care au urmat instrucțiuni specifice, făcându-și masaje ale scalpului de două ori pe zi pentru a reduce căderea părului. Aproximativ 69% dintre participanți au raportat că alopecia s-a îmbunătățit.

Self-Assessments of Standardized Scalp Massages for Androgenic Alopecia: Survey Results

Uleiuri pentru masajul scalpului

sticlă cu pipetă

Nu ai neapărată nevoie de uleiuri pentru ca masajul scalpului să fie eficient. Ele adaugă un plus de beneficii mai ales dacă te confrunți cu probleme ale pielii capului: uscăciune, mâncărime, mătreață, etc.

Poți folosi aproape orice ulei natural pentru a masa scalpul. Dacă utilizezi uleiuri esențiale, nu uita să le diluezi în uleiuri de bază. Pentru exemplificare am ales câteva rețete:

Rețeta 1:

Rețeta 3:

Rețeta 2:

Reteta 4:

Amestecul meu de uleiuri pentru masajul scalpului

ulei esențial

Îmi place să amestec uleiurile și să experimentez cu diverse combinații și concentrații. În prezent folosesc următoarea rețetă:

Joacă-te și creează propriile tale rețete. Frumusețea cosmeticii naturale este că îți permite să experimentezi până găsești ceea ce e unic și ți se potrivește exclusiv ție. Niciun flacon de pe rafturile magazinelor nu e creat special pentru tine, oricât de mult s-ar strădui unii să ne convingă de asta.

Bucură-te de un păr lung, frumos, rezistent și sănătos!

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *