Nu îți arunca șamponul preferat

Ai un șampon preferat care este tot ce ți-ai dorit pentru părul tău. La un moment dat observi că nu te mai ajută ca la început. Părul e tern, fără viață și fără volum iar scalpul e încărcat.

Ești dezamăgită și te gândești să îl schimbi, pentru că ți se spune că părul s-a obișnuit cu el. Nu o face înainte să citești mai departe.

Părul NU se obișnuiește cu șamponul. De fapt, nu se obișnuiește cu niciun produs cosmetic pentru că nu are capacitatea de a se adapta. Este doar un lanț de proteine format din celule epiteliale moarte.

Apar firesc câteva întrebări la care voi răspunde în continuare:

De ce nu mai funcționează șamponul?

Ingrijire naturala par

Multe produse de îngrijire a părului (șampoane, balsamuri și, mai ales, produse de styling) conțin substanțe care se depun pe firul de păr și care nu sunt solubile în apă.

În timp, acestea se acumulează pe firul de păr, iar șamponul tău obișnuit nu mai reușește să le îndepărteze. Părul își pierde suplețea, volumul și strălucirea, iar scalpul se irită, te mănâncă și este acoperit de pelicule albe asemănătoare mătreții.

Ce trebuie să faci?

Înainte de a te decide să schimbi șamponul, încearcă să scapi de aceste acumulări de reziduuri. Există două soluții pentru a rezolva problema:

Șamponul de curățare profundă

Există pe piață șampoane speciale pentru curățarea în profunzime a părului și a scalpului (clarifying shampoo). Aplică întâi șamponul pe scalp, masează bine timp de 60 de secunde și apoi clătește. Ia o cantitate mai mică și aplică pe toată lungimea părului. Lasă spuma să acționeze 1-2 minute și apoi clătește foarte bine.

Dacă simți că părul tău nu e 100% curățat, repetă pașii de mai sus. Trebuie să fii atentă când folosești un șampon de curățare profundă. Pentru că este agresiv cu părul și îl usucă foarte tare, folosește un tratament intensiv de hidratare după ce te speli pe cap.

Aceste șampoane speciale nu sunt create pentru utilizare frecventă, așa că, nu îl folosi mai des decât e necesar.

Bicarbonatul de sodiu

bicarbonat sodiu formula chimică

Eu am ales varianta naturală a acestui procedeu și de aceea folosesc bicarbonatul de sodiu pentru o curățare intensivă. Amestecă în proporții egale bicarbonat de sodiu cu șamponul tău obișnuit până când obții o pastă.

Spală părul cu acest amestec insistând și pe scalp și pe lungime. Bicarbonatul de sodiu poate fi abraziv dacă nu e dizolvat complet, așa că, nu freca părul.

Masează delicat. Lasă amestecul să acționeze 5 minute și apoi clătește cu apă din abundență. Aplică balsam pentru a rehidrata părul. La ultima clătire adaugă puțin oțet pentru a reechilibra pH-ul.

Avertisment

avertisment

Nu apela foarte des la aceste soluții. O dată sau de două ori pe lună e mai mult decât suficient.

Evită acumularea de reziduuri. Renunță la produsele 2 în 1 (șampon și balsam), spală corect părul și folosește oțet la ultima clătire (sau penultima dacă nu îți place mirosul de oțet), de fiecare dată când te speli pe cap.

Încearcă una dintre aceste metode și vei vedea că părul își recăpăta suplețea, volumul și va fi din nou ușor de aranjat.

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *