Nu arunca berea care rămâne după petreceri!

Catherine Zeta-Jones a recunoscut ca își întreține părul cu miere și bere. Poate părea ciudat ca o actriță care își permite absolut orice produs cosmetic recurge la o soluție atât de simplă și naturală pentru a avea un păr sănătos.

Deși a avut un contract de 5 milioane de dolari pentru a fi imaginea Elisabeth Arden, Catherine preferă abordarea naturală atunci când vine vorba de frumusețe.

Pornind de la dezvăluirea ei, am strâns câteva rețete pentru îngrijirea părului care au ca ingredient principal berea. Nu contează ce marcă de bere folosești atâta timp cât e făcută din hamei și malț și nu conține coloranți sau aditivi. Nu te îngrijora din cauza mirosului. Acesta dispare după câteva minute, pe măsura ce părul se usucă.

De ce funcționează?

  • Proteinele din malț și hamei întăresc firul de păr și îl repară.
  • Mineralele hrănesc firul de păr și tonifică scalpul (magneziu, potasiu, fosfor).
  • Complexul de vitamine B, în special biotina (B7) numită și „vitamina frumuseții”, oprește căderea părului, ajută la creșterea lui, echilibrează scalpul și împiedică apariția mătreții.
  • Maltoza netezește cuticula, conferind părului strălucire și volum.

Rețete cu bere pentru îngrijirea părului

Soluție pentru clătirea părului cu bere și oțet

Amestecă 30 ml de apă cu 30 ml de bere răsuflată. Adaugă două lingurițe de oțet de mere și 4-5 picături de ulei esențial de rozmarin pentru parfum și pentru stimularea scalpului (opțional).

Dacă părul tău e foarte gras, adaugă la amestec sucul de la 1 lămâie. Aplică această compoziție pe părul proaspăt spălat și masează ușor scalpul timp de 2-3 minute. Clătește cu apă călduță spre rece.

Mască de păr cu bere și ou

Amestecă foarte bine un gălbenuș de ou cu 30 ml de bere răsuflată. Masează amestecul pe parul umed și acoperă capul cu o cască de duș. Lasă să acționeze 20-30 de minute, spală părul cu șampon și aplică apoi un balsam hidratant.

Mască de păr cu bere și miere

Pasează bine o jumătate de banană coaptă, adaugă un ou și amestecă. Cel mai bine ar fi să folosești un blender pentru a obține o pastă cât mai fină. Adaugă 100 ml de bere răsuflată și 1 lingură de miere amestecând în continuare.

Aplică pe păr și scalp, așteaptă 30 de minute și spală apoi părul cu un șampon delicat. Dacă nu ai la îndemână banană și ou, amestecă doar 100 ml de bere cu 2 linguri de miere.

Clătirea părului cu bere

Încălzește puțin berea și toarn-o cu grijă pe păr după ce te-ai spălat pe cap. Las-o să acționeze câteva minute și apoi clătește părul cu apă călduță. Dacă nu vrei ca părul să miroasă a bere până când se usucă, clătește-l apoi cu o infuzie de mușețel.

Șampon cu bere

Pune la fiert la foc mic 250 ml de bere. Când a scăzut la un sfert, las-o să se răcească. Amestec-o cu un șampon blând sau cu o bază de șampon.

Balsam cu bere

Amestecă 200 ml de bere călduță cu 1 linguriță de ulei de jojoba. Aplică amestecul pe păr după șamponare, lasă-l să acționeze 15 minute și apoi clătește cu apă călduță.

Fixativ cu bere

Toarnă bere într-o sticlă cu pulverizator și folosește-o pe părul umed înainte de a-l coafa. Păstrează cantitatea rămasă în frigider timp de maxim 2 săptămâni.

Pentru că este sezonul petrecerilor, nu rata ocazia de a încerca aceste rețete folosind berea pe care o găsești în dimineața următoare în sticle și pahare împrăștiate prin toată casa.

Tu folosești berea în rețete cosmetice?

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *