Testarea produselor cosmetice pe animale – O cruzime inutilă

Stop cruzimii fata de animale

UPDATE: 
Uniunea Europeană a interzis testarea produselor și ingredientelor cosmetice pe animale:

Oricât de mult mi-ar placea să trăiesc într-o lume idilică în care niciun animal să nu fie rănit cu scopul de a-mi îmbunătăți viața, sunt suficient de inteligentă încât să înțeleg că orice viață presupune moarte. Chiar și fără intenție provocăm moartea a milioane de animale pe parcursul vieții noastre. Cine nu e conștient de asta, trăiește într-o iluzie.

Înțeleg că există medicamente și proceduri medicale care trebuie testate minuțios înainte de a fi utilizate pentru oameni. Acestea pot salva vieți și au o importanță uriașă în societate.

Pe de altă parte, industria cosmetică nu este o ramură indispensabilă pentru supraviețuirea speciei umane. Nu aduce atât de multă valoare încât să justifice teste făcute pe animale.

Deși e greu de crezut, încă mai există mari companii producătoare de cosmetice care desfașoară experimente crude și inutile pe animale.

Blocate într-o inexplicabilă inerție, aceste companii continuă să otrăvească, să ardă și să orbească animale în timpul testării produselor, fie că e vorba de parfumuri, șampoane, deodorante, vopsele de păr, creme de față, loțiuni de corp sau produse de machiaj.

Atitudinea lor este cu atât mai greu de explicat cu cât există metode noi și revoluționare în acest domeniu care nu implică folosirea animalelor.

În loc să măsoare în cât timp un produs chimic arde corneea unui iepure, cercetatorii pot utiliza cornee umane donate. Înțeleg că nu se înghesuie prea mulți donatori de organe din cauza ignoranței sau din motive religioase, dar niște campanii de educare a publicului pot spori șansele de a găsi donatori.

Culturile de piele umană pot fi folosite pentru a măsura gradul de iritabilitate al unui produs. 

În România numărul produselor testate pe animale care ajung pe rafturile magazinelor este îngrijorator de mare, iar oamenii continuă să le cumpere fără să ia în considerare acest aspect.

Da, suntem saraci, însă nici nu ne pasă suficient de mult încât să căutăm alternative. Cu puțină bunăvoință și informare, putem înlocui produsele companiilor care fac teste pe animale, cu produse la fel de eficiente în testarea carora nu s-au folosit animale.

Cea mai bună metodă pentru a restrânge și într-un final de a stopa aceste metode barbare de cercetare, este refuzul consumatorilor de a achizitiona aceste produse. Alege produse care au pe eticheta una dintre mențiunile „Not tested on animals” sau „Cruelty free”. Așa te asiguri că niciun animal nu a suferit suportând teste pentru vanitatea ta.

Citește mai mult:

Explorează mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *