6 întrebuințări ale balsamului fără silicon

Nu ai nevoie de multe produse pentru îngrijirea părului. Șamponul e foarte important, dar balsamul e pe locul doi la foarte mică distanță. Un balsam bun, fără silicon poate fi arma ta secretă pentru un păr de invidiat și economii la buget. 

De ce trebuie să fie balsamul fără silicon? Am scris despre asta în articolul Sfaturi pentru spălarea corectă a părului, în paragraful „Siliconii în produsele de îngrijire a părului”.

Într-o zi am inventariat produsele pentru îngrijirea părului de pe raftul din baie: balsam care se clătește, balsam leave-in, cremă anti-electrizare, mască, spray pentru descurcare. Atunci am realizat că obișnuiesc să cumpăr 5-6 produse care fac cam același lucru: hidratează și protejează părul.

A urmat o perioadă de experimente în urma cărora am decis: singurul produs de care am nevoie e un balsam bun pe care îl pot folosi în mai multe feluri. Opțiunile sunt variate: de la cele mai accesibile la unele mai scumpe.

Rămâne la latitudinea ta ce variantă alegi. Important e să găsești ceea ce se potrivește cel mai bine pentru părul tău.

curățarea tenului cu uleiuri

1. Tratament intensiv înainte de spălarea părului

Dacă îți simți părul foarte uscat, mai ales în perioada de vară, înainte de a te spăla pe cap aplică balsam pe toată lungimea părului, acoperă cu o cască de baie și așteaptă cel puțin o oră. Apoi spală-te normal.

2. Înlocuitor de șampon pentru părul creț sau păr uscat

Pentru părul creț, poți folosi balsam în loc de șampon. Pentru mai multe detalii citește și articolul Îngrijirea părului creț – The Curly Girl Method

3. Balsam cu clătire

E întrebuințarea clasică a balsamului, așa că nu o mai detaliez.

4. Balsam leave-in și spray pentru descurcare

Într-o sticlă cu pulverizator diluează o parte balsam cu 9 părți apă distilată, adaugă 1-2 picături din uleiul tău preferat și obții un balsam fără clătire care îți face părul moale și ușor de pieptănat.

5. Mască pentru toate tipurile de par

Un balsam de calitate poate fi folosit și pentru hidratare intensă. După spălarea părului se aplică pe toată lungimea, se masează, se acoperă cu o cască de dus și se clătește după 30 de minute.

6. Crema anti-electrizare

După ce te speli pe cap, scurge apa în exces, ia o picătură de balsam și aplică-o pe toată lungimea părului, insistând pe zonele în care părul ți se electrizează de obicei.

Acestea sunt motivele pentru care am ajuns la concluzia că un balsam de calitate te poate ajuta să faci economie, chiar dacă este mai scump decât alte produse similare.

E de ajuns să uităm pentru un moment tot ce ni se transmite prin publicitate, și vom vedea că suntem îndemnate să cumpărăm mult prea multe produse care, la o observare atentă, sunt inutile.

Citește mai mult:

Explorează mai departe: