Hidratare naturală din cap până în picioare

Glicerina este o componentă de bază a industriei cosmetice. Ea este prezentă în rețetele produselor hidratante datorită faptului că e un foarte bun umectant.

Are proprietatea de a atrage apa și de a menține nivelul de hidratare a pielii, păstrând-o moale, elastică și făcând-o mai puțin predispusă la formarea ridurilor.

Dacă citești cu atenție etichetele cremelor hidratante, glicerina se regăsește printre primele ingrediente. Doar pentru că e ieftină, nu înseamnă că nu e eficientă.

În ultima perioadă glicerina a intrat nemeritat într-un con de umbră fiind eclipsată de fratele mai mic, acidul hialuronic care a acaparat atenția tuturor celor interesați de îngrijirea pielii.

Soluția pe care ți-o propun azi, este o variantă foarte accesibilă și eficientă pentru hidratare în care glicerina e elementul principal.

Frumusețea acestei soluții constă în faptul că e simplă și versatilă. Poate fi folosită pentru hidratarea tenului, a pielii corpului și a părului.

Mai mult decât atât, dacă ai pielea sensibilă te poți bucura de hidratare optimă, fără teamă de reacții alergice la componente obscure care, de multe ori, se regăsesc în produsele cosmetice.

Soluție hidratantă pentru ten, corp și păr

Rețeta e foarte simplă:

  • 10 ml glicerină vegetală cu puritate cât mai mare
  • 85 ml de apă distilată
  • 5 ml din uleiul tău preferat ( argan, jojoba, măsline, macieșe, etc.)
  • 3 picături ulei esențial (opțional)

Într-o sticlă cu pulverizator se dizolvă uleiul esențial în uleiul de bază, se adaugă restul ingredientelor și se agită pentru omogenizare. În timp, poți modifica ușor proporțiile ingredientelor pentru a găsi formula ideală pentru ține.

Dacă vrei să duci rețeta la un nivel superior, poți înlocui apa distilată cu ape florale în funcție de nevoile tale. În acest caz renunță la uleiul esențial.

Mod de utilizare

Se aplică dimineața și seara prin pulverizare pe pielea curată. Se masează ușor până la absorbție. Nu uita să scuturi sticla înainte de fiecare folosire.

Poate fi folosită de fiecare dată când simți nevoia să te răcorești în zilele toride de vara sau este un produs foarte bun pentru fixarea machiajului.

Dacă îți simți părul uscat după expunerea la soare, câteva pulverizări îi redau elasticitatea și prospețimea.

Gata! Ai acum nu doar un produs multifuncțional care te va ajută să îți păstrezi frumusețea la un preț infim ci și un aliat de bază în concedii. În loc să împachetezi 4-5 produse, te poți baza pe unul singur fără ca pielea ta să sufere.

Precauții

Dacă intenționezi să folosești acest produs înainte de expunerea la soare, nu include în rețetă uleiuri esențiale din citrice, deoarece sunt fotosensibile.

În cazul pielii sensibile nu folosi uleiuri esențiale. Pot produce iritații si pot sensibiliza tenul.

Citește mai mult:

Explorează mai departe: